vineri, 16 iulie 2010

UNITATEA – CHEIA ALINĂRII SUFERINŢEI VICTIMELOR INUNDAŢIILOR



     Deşi inundaţiile au făcut prăpăd în gospodăriile românilor, pagubele şi suferinţa din urmă a dezlănţuit umanitatea şi solidaritatea poporului român. Astfel, în urma dezastrului provocat de inundaţii, numărul celor care au răspuns apelului de sprijinire a sinistraţilor este în continuă creştere.

     Timp de două săptămâni, voluntarii Crucii Roşii Bacău, cărora li s-au alăturat pe parcursul campaniei atât cetăţeni simpli cât şi persoane juridice , au sprijinit peste 700 de familii afectate de inundaţii, din judeţul Bacău.

     În data de 09.07.10, UNILEVER ROMÂNIA a donat 9 t supe, detergenţi, produse de igienă corporală şi produse de curăţenie. În aceeaşi zi, Fox Com Serv SRL a ajutat cu 500 de pachete de mezeluri ce au fost depozitate într-un spaţiu oferit de Agricola International. La nici câteva ore după ce produsele au fost depozitate, mai multe echipe de voluntari ai Crucii Roşii Bacău au pornit către Săuceşti pentru a le distribui sinistraţilor.

     Sâmbătă, 10.07, SC Carpatair a oferit 1 tonă de îmbrăcăminte şi 5000 RON. Articolele de îmbrăcăminte au fost distribuite la Holt de către voluntari ai Crucii Roşii Bacău şi membri ai companiei aeriene.

Anchete sociale pentru stabilirea nevoilor sinistraţilor şi asigurarea acestora pe termen mediu şi lung

     Săptămâna aceasta, mai multe echipaje ale Crucii Roşii Bacău, au mers pe teren, în zonele afectate de inundaţii pentru a realiza anchete sociale şi pentru a distribui pachete igienico-alimentare cu produse donate de la HENKEL ROMÂNIA şi UNILEVER ROMÂNIA.

     Începând de luni, 12.07, voluntarii Crucii Roşii Bacău au efectuat în fiecare zi,în jur de 250 de anchete sociale în localităţile afectate de inundaţii, din judeţul Bacău: Şerbeni, Schineni, Siretu, Săuceşti. Realizând muncă de teren, voluntarii au evaluat situaţia pagubelor produse în fiecare gospodărie din cele mai grav avariate, şi au stabilit nevoile pe termen mediu şi lung ale familiilor sinistrate.

     Munca acestor oameni în uniforme roşii se va desfăşura până ce va fi stabilită o evidenţă proprie, după care, va urma în continuare ajutorarea victimelor inundaţiilor, cu materialele necesare conform nevoilor acestora: produse de curăţenie, produse alimentare greu perisabile, saltele, lenjerie de pat, mobilă ( paturi, şifoniere, dulapuri), electrocasnice (frigidere, aragazuri), rechizite şi haine pentru copii.

     Şi tu poţi dona pentru a ajuta familiile afectate care au încă nevoie de ajutor! Alătură-te Crucii Roşii Bacău pentru a menţine imaginea unităţii şi-a umanităţii de pretutindeni, ce reflectă în sufletele sinistraţilor precum O RAZĂ DE SOARE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.