sâmbătă, 3 iulie 2010

CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ LANSEAZĂ CAMPANIA „APEL PENTRU VICTIMELE INUNDAŢIILOR”

Bacău, 03 iulie: Crucea Roşie Română lansează campania umanitară "Apel pentru
victimele inundaţiilor".

Crucea Roşie Bacău face apel la solidaritatea băcăuanilor - agenţii economici, sucursale de Bănci, Biserici, pentru a ni se alătura în vederea susţinerii acestei acţiuni. Rugăm toţi agenţii economici şi populaţia din Bacău care pot şi doresc să se alăture iniţiativei noastre să ne contacteze la sediul Filialei Bacău din strada Oituz, nr.61, tel/fax: 0234/523733, zilnic intre orele 8 – 18.

Începând de astăzi, persoanele care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Bacău www.crucea- rosie.ro sau pot face donaţii în conturile special deschise de Crucea Roşie Bacău: Cont în lei:RO20RNCB0026030909190001 la BCR Bacău.

De asemenea, se pot face donaţii de alimente greu perisabile prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinelor din reţelele: Carrefour, Real şi Metro dar si la sediul filialei. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din Judeţ.

Până acum campaniei noastre i s-a alaturat SC INTERBRANDS M&D SA care a donat pentru sinistraţii din Bacău 20 tone de ceai îmbuteliat şi Hypermarket Real care oferă alimente, produse de igienă şi pături.

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu.

Începând din 24 iunie a.c., când s-au înregistrat primele inundaţii, Crucea Roşie Bacau a intervenit cu ajutoare de primă necesitate în Botosani şi a oferit sprijin pentru 500 de familii.

În Săuceşti, Crucea Roşie Bacău a fost prezentă la faţa locului cu două detaşamente şi două ambulanţe în vederea evacuării persoanelor cu handicap sau imobilizate şi transport UPU.

În perioada următoare, Crucea Roşie Bacău va continua să ofere asistenţă familiilor evacuate şi cazate cu ajutoare de primă necesitate, în funcţie de evaluările şi solicitărilor venite din partea autorităţilor.

Nevoile urgente ale sinistraţilor sunt: alimente neperisabile, pâine, apă potabilă, cizme cauciuc,lenjerie, pături,saci de dormit, imbrăcăminte, incaltaminte, produse de igienă.

VĂ MULŢUMIM PENTRU CĂ SUNTEŢI ALĂTURI DE NOI!


Director Filiala Bacău a SNCRR

Dan Marcel Babliuc






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.