vineri, 2 iulie 2010

APEL DE URGENŢĂ PENTRU BĂCĂUANI!


În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bacău s-au produs următoarele evenimente:


- În comuna Săuceşti - debitul râului Siret, 02.07.2010, ora 08.00 a fost de 2887/mc/s. Sunt afectate peste 2000 gospodării, iar 600 persoane din Săuceşti sunt evacuate ( cazate în internate liceu).


- În comuna Agăş, sat Preluci, a crescut nivelul pârâului Tulburatu ceea ce a dus la ruperea piciorului unui pod, 80 de familii au rămas izolate.


- În satul Cotumba, comuna Agăş, a fost afectat podul peste râul Trotuş.


- Între localităţile Galbeni şi Nicolae Bălcescu a fost colmatat canalul de colectare a apelor de pe versanţi, apa deversându-se peste un podeţ de cale ferată.


- Traficul feroviar a fost oprit. Trenul Rapid 652 care circulă pe ruta Suceava – Bucureşti este oprit în staţia Valea Seacă, iar trenul Rapid 551 care circulă pe ruta Bucureşti – Suceava a fost oprit în staţia Faraoani. În cele două trenuri se află aproximativ 400 pasageri.


- Circulaţia pe drumul judeţean DJ 252, Buhoci – Ungureni, km 125 este întreruptă ca urmare a producerii unei spărturi în carosabil şi din cauza alunecării de teren de pe partea stângă a carosabilului.


- În comuna Asău, sat Apa Asău, au fost inundate 30 de gospodării.


- În comuna Agăş, pe drumul naţional DN 12 A, circulaţia este îngreunată din cauza aluviunilor aduse de torenţi pe carosabil. Zece gospodării au fost inundate, iar circulaţia pe calea ferată a fost blocată.


- În comuna Sănduleni, sat Sănduleni, circulaţia pe DN 11 este blocată din cauza formării unei viituri pe pârâul Turlui.



Încă de dimineaţă, Crucea Roşie Bacău este prezentă în Săuceşti, cu două detaşamente şi două ambulanţe, în vederea evacuării persoanelor cu handicap, persoanelor imobilizate şi tranportulu UPU.


Nevoile urgente ale sinistraţilor sunt:


- apă, produse alimentare (conserve, pâine şi alte alimente);

- kituri de igienă (prosop, periuţă de dinţi, pastă de dinţi, săpun, şampon);

- produse dezinfectante (detergenţi, carburant, dezinfectanţi şi alte produse de curăţat)



În cursul zile de astăzi, voluntarii Crucii Roşii Bacău se vor deplasa şi la cei adăpostiţi, pentru a le distribui acestora materiale urgente necesare: ceai îmbuteliat, produse alimentare, produse de igienă. De asemenea, li se vor acorda acestora îngrijiri medicale şi vor fi asigurate măsuri de Prim ajutor.



În urma acestor catastrofe, Crucea Roşie Bacău face un apel de urgenţă către băcăuani pentru a veni în sprijinul celor sinistraţi. Puteţi dona produse alimentare prin intermediul Băncii de Alimente sau puteţi dona bani, articole de îmbrăcăminte la sediul Crucii Roşii Bacău din strada Oituz, nr 61. Persoanele care vor să contribuie cu bani pot face donaţii si pe site-ul oficial al Crucii Roşii Bacău: www.crucea-rosie.ro.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.