Ştiri de la alte filiale din ţară


16.01.2013

3 Voluntari aleargă un Semimaraton pentru Scufiţa Roşie

3 Voluntari ai Crucii Roşii vor alerga costumaţi în Scufiţa Roşie la Semimaratonul Gerar pentru a strânge fonduri destinate Cursurilor de Calificare pentru ocupaţia de baby-sitter.

Vă invităm să sprijiniţi acţiunea lor prin donaţii/sponsorizări în beneficiul serviciului de babysitting Scufiţa Roşie. Trimiteţi un e-mail cu numele şi numărul dumneavoastră de telefon la adresa office@scufitarosie.org şi veţi fi contactaţi de voluntarii Crucii Roşii pentru a încheia actul de donaţie/sponsorizare.

Voluntarii Laurent, Rob, Yann şi echipa Scufiţa Roşie vă mulţumesc pentru susţinerea cauzei profesionalizării şi siguranţei serviciilor de îngrijirea copiilor!



11.01.2013

Crucea Roşie Prahova nu a uitat de oamenii aflaţi în nevoie


crucea rosie decembrie 2012 2

Crucea Roşie Filiala Prahova, prin Banca de Alimente, a reuşit, şi la finalul anului 2012, să strângă suficiente pachete pentru a ajuta oamenii aflaţi în nevoie. Vezi aici imagini de la donaţia Crucii Roşii Române Filiala Prahova.

Peste 60 de bătrâni fără aparţinători, persoane cu handicap şi familii cu mulţi copii, având venituri foarte mici sau chiar fără venituri au beneficiat, şi la finalul anului trecut, de ajutorul Crucii Roşii prahovene. Deşi anul nu a fost unul foarte prosper, prin programul Banca de Alimente s-a reuşit strângerea de pachete neperisabile pentru cei mai săraci prahoveni.crucea rosie decembrie 2012 4
„Este vorba de alimentele de bază care nu trebuie să lipsească dintr-o casă: zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase, conserve de tomate, mălai, dar şi dulciuri. Este un efort pe care îl facem cu toată inima şi suntem mulţumiţi că îi putem ajuta pe aceşti oameni care nu au nicio posibilitate de a se descurca de săbători", ne-a declarat Gabriela Rădulescu, director al Crucii Roşii filiala Prahova.
Cum unii dintre beneficiari au fost persoane nedeplasabile, voluntarii organizaţiei umanitare s-au deplasat, ca de fiecare dată, la domiciliul acestora, pentru a le face o bucurie de sărbători.
Noi îi felicităm şi le garantăm sprijinul nostru pentru campaniile umanitare care vor avea loc şi în continuare!





11.01.2013

Ajutor din partea Crucii Roșii pentru familii din Tisău




Crucea Roșie Buzău își continuă acțiunile umanitare. Vineri, voluntarii Filialei de Cruce Roșie Buzău au distribuit 355 de tichete sociale în valoare totală de 3.550 lei unor familii nevoiaşe, beneficiare ale venitului minim garantat.
Familiile provin din satele comunei Tisău, care vor primi câte cinci tichete sociale, fiecare în valoare de câte 10 lei (50 lei per familie). Voluntarii și personalul Crucii Roșii Buzău speră ca și acest sprijin umanitar să aducă speranță și alinare familiilor defavorizate din comunitatea județului nostru.


Sursa: http://www.opiniabuzau.ro


10. 01. 2013

Bilanţ satisfãcãtor pentru filiala Vaslui a Organizaţiei de Cruce Roşie

Sute de vasluieni înstruiti în rergulile elementare de pãstrare a igienei, alte câteva zeci instruiti în privinta acordãrii primului ajutor, campanii de promovare a sãnãtãtii. La acest gen de activitãti se adaugã acordarea de ajutoare de peste 85.000 lei pentru familii nevoiase. Acestea sunt doar câteva dintre activitãtile desfãsurate anul trecut de filiala Vaslui a Organizatiei de Cruce Rosie, activitãti care vor continua si în cursul acestui an.
Începutul unui nou an este întodeauna prilej de planuri pentru anul care urmeazã, dar si de bilant pentru anul care s-a încheiat. Pentru filiala Vaslui a Organizatiei de Cruce Rosie, anul 2012 a fost bogat în evenimente si proiecte de ajutorare a comunitãtii, dar si în organizarea unor cursuri si concursuri. „Din punctul de vedere al activitãtii desfãsurate, pot sã spun cã anul 2012 a fost mult mai bun decât cel precedent. Trecând pe scurt în revistã activitãtile desfãsurate, as aminti în primul rând numãrul mai mare de cursanti la cursurile de notiuni elementare de igienã si instruirea primilor 80 de cursanti la cursurile de prim ajutor, din acestia 63 de cursanti fiind instruiti în Germania. A fost bine, dar sperãm sã fie si mai bine anul acesta. Avem toate dotãrile necesare pentru cursurile de prim ajutor, iar eu cred cã fiecare societate ar trebui sã-si instruiascã câtiva oameni în acest sens pentru cã de multe ori interventia unei persoane care stie ce are de fãcut pânã la sosirea unui echipaj medical poate însemna diferenta între viata si moartea unui coleg, a unei rude, a unei cunostinte. Cursurile au o duratã de 16 ore, iar contravaloarea lor este modicã“, ne-a spus Viorel Gologan, directorul filialei judetene Vaslui a Organizat iei de Cruce Rosie Vaslui. Pe aceeasi linie, a sãnãtãtii populatiei, filiala Vaslui a Crucii Rosii a desfãsurat, în parteneriat cu Serviciul de promovare a sãnãtãtii, din cadrul Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, si multiple actiuni de informare privind modul de prevenire a unor boli si de pãstrare a sãnãtãtii populatiei. Nici în ceea ce priveste actiunile sociale desfãsurate în cursul anului trecut, directorul filialei judetene de Cruce Rosie nu are motive sã se plângã. „Anul trecut am distribuit ajutoare de peste 85.000 lei, constând în produse alimentare, produse de igienã personalã, haine si încãltãminte. În luna decembrie am distribuit tichete alimentare sociale în valoare de 50 lei unui numãr de peste 260 de persoane din Vaslui si din zona Negrestiului si tot în decembrie pentru adãposturile de noapte pentru oamenii strãzii din Negresti si Vaslui am contribuit cu saci de dormit. Dealtfel pãturi si saltele am donat în cursul anului si altor familii necãjite, care aveau nevoie de astfel de lucruri“, a mai spus Viorel Gologan, precizând cã activitãtile desfãsurate în cursul anului trecut vor continua si în acest an si, de ce nu, poate mai bogate si cu un impact mai mare în ceea ce priveste implicarea locuitorilor orasului în sustinerea organizatiei de Cruce Rosie.
Articol scris de: Mihaela Zarnescu


29.09.2011

Voluntarii Crucii Rosii Sibiu vor marca Ziua Antidrog

Bucuresti, 29 septembrie 2011 - Voluntarii Crucii Rosii, Filiala Sibiu, vor fi prezenti joi,  29.09.2011, la ora 12.00, in Piata Mare a Municipiului Sibiu, in cadrul Saptamanii de Prevenire a Criminalitatii, unde vor avea loc activitati prin care se va marca Ziua Antindrog.

Actiunea, precum si intreaga Saptamana, se deruleaza in cadrul parteneriatului realizat intre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Institutia Prefectului Sibiu si Directia de Sanatate Publica Sibiu.


Crucea Rosie Sibiu participa la aceasta actiune cu voluntarii care vor imparti pliante si materiale cu continut antidrog si vor lua tensiunea gratuit doritorilor.


Tensimoterele au fost donate Crucii Rosii Sibiu de catre sponosorul nostru generos, Medical Corp, caruia vrem sa-i multumim pe aceasta cale.


Asadar, sibienii care vor sa-si masoare gratuit tensiune, sunt asteptati joi,  ora 12.00 in Piata Mare a Municipiului Sibiu.





27.09.2011

Competitia de prim ajutor la Bucuresti


Competitia echipajelor de prim-ajutor reprezentand filialale de Cruce Rosie din capitalele tarilor sud-est europene s-a desfasurat la Bucuresti. Bucuresti, 19 septembrie 2011 -  Echipajele de prim-ajutor ale filialelor de Cruce Rosie reprezentand capitalele a cinci tari sud-est europene s-au intrecut sambata, 17 septembrie, in campusul Universitatii de Ştiinte Agronomice si de Medicina Veterinara din Bucuresti, trecand prin cinci probe si fiind evaluate de un juriu format din 25 de membri.

La competitie au luat parte echipajele de prim-ajutor formate din voluntari ai Societatilor Nationale de Cruce Rosie din Tirana (Albania), Sarajevo (Bosnia Hertegovina), Belgrad (Serbia) si Skopje (Macedonia), alaturi de voluntari ai Crucii Rosii Romane, filiala sectorului 4 Bucuresti.

Dupa incheierea concursului, care a durat mai bine de patru ore, juriul a desemnat castigatorii si a avut loc festivitatea de premiere. Pe primul loc s-a clasat echipajul din Skopje, care a primit cupa competitiei, pe locul al doilea - echipajul din Sarajevo, iar pe locul al treilea - echipajul din Belgrad. Echipa din Tirana s-a clasat pe locul al patrulea. Echipajul sectorului 4 din Bucuresti a participat la competitie in afara concursului.

Cele cinci echipaje, fiecare format din sase persoane, au trecut, prin rotatie, prin cinci probe, fiecare proba fiind asistata de un grup de cinci arbitri.

Probele au constat in simularea interventiei pentru acordarea primului-ajutor in cazul unor accidente sau situatii ce pot aparea oricand - o altercatie intr-un bar, un accident casnic, un accident in parc, un accident rutier si unul pe terenul de sport.

Persoanele care au fost in ''rolul'' ranitilor au fost voluntari ai Crucii Rosii Romane din Bucuresti si din Dambovita.
Competitia echipajelor de prim-ajutor reprezentand capitalele tarilor din regiunea sud-est europeana este un eveniment lansat in anul 2005, odata cu incheierea unui acord la care au aderat Albania, Bulgaria, Bosnia Hertegovina, Croatia, Grecia, Romania, Serbia, Macedonia,  Muntenegru, Slovenia si Turcia.

Prin termenii conventiei, fiecare dintre tarile semnatare are obligatia de a organiza aceasta competitie, prin rotatie. Anul acesta a fost randul Romaniei sa organizeze evenimentul. In ultimii sase ani, competitia a fost gazduita de Belgrad (2005), Sofia (2006), Skopje (2007), Ljubljana (2008), Podgorica (2009), Tirana (2010). Anul viitor competitia va fi organizata la Sarajevo.

Competitia a fost organizata in preajma Zilei Mondiale a Primului-Ajutor, marcata in fiecare an la 10 septembrie.
Primul-ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina.
Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 134 de ani in acordarea primului-ajutor de baza si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie. Cursurile sunt predate de medici, atestati ca formatori de prim-ajutor premedical, iar Crucea Rosie pune la dispozitie manuale si alte materiale didactice precum: manechine pentru resuscitare, truse de prim-ajutor, bandaje, atele, defibrilatoare etc. Cursul de prim-ajutor de baza se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste un certificat de absolvire si o legitimatie, care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul-ajutor de baza.

 

 

01.03.2011 - Filiala Sector 4 a Crucii Rosii a primit o masina de ambulanta


Crucea Rosie Sector 4 infiinteaza primul serviciu de Ambulanta Sociala la nivelul sectorului 4.


Cu ocazia zilei de 1 martie, Filiala Sector 4 a Crucii Rosii Romane a primit o masina de ambulanta din grija primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a inteles necesitatea infiintarii primului serviciu de "Ambulanta Sociala" la nivelul sectorului 4.

"Serviciul de ambulanta sociala va fi destinat varstnicilor bolnavi si nedeplasabili de pe raza sectoului 4, dar si persoanelor fara adapost\. Totodata, voluntarii Crucii Rosii vor fi prezenti la diferite evenimente locale unde vor asigura primul ajutor premedical", a declarat Venera Vasiliu, directorul Filialei Sector 4 a Crucii Rosii Romane.

In perioada urmatoare, o echipa de voluntari ai Crucii Rosii Romane va instrui mai multi angajati ai autoritatilor locale, privind acordarea primului ajutor premedical.











Sâmbătă, 12 februarie 2011


Curs practic de prim ajutor




                              Cursurile de prim ajutor au loc la sediul filialei Calarasi, Prelungirea Bucuresti, bl.D2, et.1 (cladirea DSP) - zona Orizont si sunt sustinute de instructori formatori ai Crucii Rosii Calarasi ce vin din domeniul medicinei generale, asistentei medicale, situatii de urgenta.
                              Acestea includ cele mai recente norme de prim ajutor avand ca baza teoretica si practica Manualul European de Prim Ajutor si contin proceduri de acordare a primului ajutor la :
                              - hemoragiile capului
                              - leziunile pielii
                              - arsurile
                              - leziunile capului, gatului sau spatelui
                              - leziunile oaselor, muschilor sau articulatiilor
                              - durerea toracica
                              - atacul cerebral (AVC)
                              - sufocarea .




24.12.2010 - Campania "Mos Craciun se lasa inchiriat" s-a incheiat


In urma campaniei sociale „Mos Craciun se lasa inchiriat” organizata de Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 4, in perioada 6 – 24 decembrie 2010, voluntarii Crucii Rosii au strans suma de 6.250 lei ce va fi folosita pentru realizarea unor activitati in sprijinul persoanelor defavorizate din punct de vedere social.

Ajutoarele lui Mos Craciun au fost si de aceasta data 25 de tineri inimosi, voluntari ai Crucii Rosii Romane – Filiala Sector 4, care l-au ajutat pe Mosul sa ajunga, in timp util, la copii prin intermediul Serviciului de Mos Craciun, destinat familiilor, gradinitelor, scolilor, ONG-urilor, dar si firmelor din Bucuresti.

„Campania se afla deja la a treia editie si s-a bucurat de o mai mare vizibilitate in randul populatiei din Bucuresti si nu numai. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul voluntarilor Crucii Rosii, dar si al colaboratorilor nostri carora le multumim, amintind firma ANZI SOFT – a difuzat in toate autobuzele RATB din Capitala, in regim gratuit, spotul de promovare al campaniei, Universitatea MEDIA PRO, si nu in ultimul rand tuturor celor care l-au inchiriat pe Mos Craciun.”, a declarat Theodora Borugă – organizatorul evenimentului – Crucea Rosie Romana - Filiala Sector 4 Bucuresti.


15.12.2010

Daruri de la Crucea Rosie Neamt pentru 230 de copii



Pentru 230 de copiii din cadrul unor unitati de invatamant prescolar din Piatra-Neamt, Mos Craciun a trimis cateva daruri prin intermediul reprezentantilor filialei de Cruce Rosie Neamt.

"Actiunea noastra i-a vizat pe copiii de la Gradinta nr.5 din cartierul Darmanesti si pe cei de cresa din cartierul Precista. Acestora le-am oferit jucarii, dulciuri si tricouri. O parte dintre produse le-am achizitionat din fonduri proprii, iar altele le-am primit de la Sediul Central al Crucii Rosii Romane", a declarat Florin Paclea, directorul filialei de Cruce Rosie Neamt.

Aceasta este printre ultimele actiuni desfasurate in acest an de  filiala de Cruce Rosie Neamt. Pe langa programele de informare si educatie pentru sanatate implementate in unitatile de invatamant,  in anul 2010 voluntarii de la Crucea Rosie Neamt au oferit ajutor in special persoanelor afectate de inundatii.


13.12.2010

Diploma de excelenta pentru Filiala de Cruce Rosie Arad

Filiala de Cruce Rosie Arad a primit diploma de excelenta in cadrul Balului de Cristal, un eveniment caritabil de strangere de fonduri, organizat in data de 11 decembrie a.c. in Sala Mare a Filarmonicii de Stat din Arad.
Peste 60.000 de lei au fost donati de invitatii evenimentului caritabil pentru ajutorarea familiilor aradene nevoiase, in cadrul campaniei de anvergura „Aradeni pentru aradeni” care a inceput in Arad in urma cu sase luni si va continua si in prima jumatate a anului viitor.

Pentru sprijinul acordat si pentru implicarea in cadrul campaniei „Aradeni pentru aradeni”, filiala de Cruce Rosie Arad, a fost recompensata  cu titlul de excelenta. "Multumesc pentru increderea acordata Filialei de Cruce Rosie Arad de a coordona campania "Aradeni pentru aradeni” la noi in judet. Aceasta campanie a venit in intampinarea misiunii organizatiei noastre, aceea de a alina suferinta persoanelor aflate in dificultate" si ne-am implicat cu multa responsabilitate si daruire.", a declarat directorul filialei de Cruce Rosie Arad, dna. Iudita Cuvineanu.

Balul de Cristal 2010 s-a bucurat de participarea tuturor personalitatilor aradene, oameni de afaceri, politicieni, parlamentari si reprezentanti ai organizatiilor caritabile.


07.12.2010

Voluntarii Crucii Rosii Tulcea – Mesagerii lui Mos Nicolae

Luni, 6 decembrie, voluntarii Crucii Rosii Tulcea l-au ajutat pe Mos Nicolae sa duca daruri pentru copiii de la Gradinita din Peceneaga si de la Scoala din localitatea Bestepe. In total 155 de copii s-au bucurat de dulciurile si jucariile oferite cu aceasta ocazie.

Intr-o atmosfera de poveste, invaluita in magia sarbatorilor de iarna, voluntari, cadre didactice, parinti si reprezentanti ai autoritatilor locale au retrait, alaturi de copii, bucuria de a darui. Gratie cofetariei “DooDoo” din municipiul Tulcea, copiii s-au indulcit cu un tort facut special pentru ei.







 26.11.2010

Crucea Roşie Română şi AXN lansează campania socială “Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“

Bucureşti, 26 noiembrie 2010: Crucea Roşie Română împreună cu AXN şi real,- Hypermarket – lansează sâmbătă, 27 noiembrie a.c., campania pentru colecta de rechizite pentru copiii proveniţi din familii nevoiaşe – “Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“.
Lipsa încăltămintei sau a îmbracamintei, precum şi a rechizitelor şcolare sunt motivele pentru care sute de parinţi nu-şi pot trimite copiii la şcoală. Crucea Roşie Română împreună cu AXN şi real,- Hypermarket, şi-au propus să vină în sprijinul copiilor nevoiaşi din localităţile Colonesti, Mărgineni şi Răchitoasa din judeţul Bacău şi localităţile Pecica şi Nădlac din judeţul Arad. Copiii provenin din familii care trăiesc într-o stare de sărăcie extremă, cauzată de inundaţiile din vara acestui an, precum şi de agravarea crizei economice.
Campania “Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“ constă în strângerea de rechizite prin donaţii în magazinele real,- din Bucureşti, Bacău şi Arad, în perioada 27 noiembrie – 30 decembrie 2010. Rechizitele donate de cetăţeni se colectează în recipiente special amenajate şi amplasate după linia caselor de marcat din magazine. La finalul campaniei, rechiziteleor vor fi distribuite cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii Române la domiciliul beneficiarilor. Alături de rechizite, copii vor primi şi jachete de iarnă, oferite prin sprijinul financiar AXN.
“Sunt familii pentru care mâncarea preferată este pâinea. Grija acestor familii faţă de viitorul copiilor lor – faţă de şcoală – este demult abandonată. Credem că prin acest sprijin pe care încercăm să-l oferim familiilor nevoiaşe, îi putem ajuta să retrimită sau să păstreze copiii la şcoală”, a declarat Andreea Furtună, coordonator proiect Crucea Roşie Română.