joi, 24 noiembrie 2022

De la mic la mare, elevii din școlile de pe raza comunei Colonești învață să acorde primul-ajutor

 De la mic la mare, elevii din școlile de pe raza comunei Colonești învață să acorde primul-ajutor de la instructorii Crucii Roșii. Este o activitate permanentă în cadrul Proiectului “Fii implicat în Colonești!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, cod SIPOCA 875/MySmis 2014+ 151354, ce este implementat de Crucea Roșie Bacău în perioada 13.07.2022-12.09.2023.

Chiar de la vârste mici, copiii pot acorda primul ajutor și pot salva viața unui membru al familiei sau a unui coleg de școală. În plus, copiii înșiși se confruntă cu un risc ridicat de rănire neintenționată, prin urmare este esențial să știe cum să reacționeze într-o situație de urgență.
Activitățile de instruire vor continua în lunile viitoare, astfel încât toți elevii să parcurgă aceste noțiuni, acestea fiind prevăzute în Parteneriatul pentru dezvoltare locală, încheiat între Crucea Roșie Bacău și UAT Comuna Colonești
Obiectivul general al proiectului este “creșterea capacității organizaționale a SNCRR Filiala Bacău de a se implica în formularea unui standard comun la nivelul comunității și totodată dezvoltarea la nivel local a unei rețele de voluntari în comuna Colonești, ce vin în sprijinul comunității în situație de criză”. Valoarea totală a proiectului este 415.191 lei, din care 345.854,11 lei valoare eligibilă nerambursabilă din FSE.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.