De prin presă adunate ...


CAMPANIE 2 % A CRUCII ROȘII PENTRU STRÂNGEREA DE FONDURI


19.01.2013


Campanie 2 % a Crucii Roșii pentru strângerea de fonduri
Voluntarii de la Crucea Roșie Bacău au început deja să desfășoare campania de colectare a celor două procente pe care orice angajat le poate direcționa către o fundație. Cu banii pe care-i vor strânge, voluntarii doresc în principal să dezvolte Serviciul de Ambulanță al organizației din Bacău și să asigure fonduri pentru funcționarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu prin intermediul personalului specializat și voluntari. Anul trecut, Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău a răspuns unui număr de aproximativ 500 de solicitări. (Florentin RADU)
Sursa: http://www.ziaruldebacau.ro


ZECI DE MII DE ORE ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII 

PRESTATE DE VOLUNTARII DE LA CRUCEA ROȘIE 

16.01.2013Peste 220 de tineri și adulți s-au înscris ca voluntari la Crucea Roșie Bacău anul trecut. La activitățile specifice organizației, din anul 2012, au participat peste 150 de voluntari care au desfășurat aproximativ 10.500 de ore de voluntariat, în folosul comunității. “În cadrul programului de tineret al Crucii Roșii Române Bacău, se urmărește includerea tinerilor în activitățile organizației atât ca parteneri, cât și ca implementatori și beneficiari”, a declarat lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc, directorul Crucea Roșie Bacău.
Tot anul trecut, voluntarii au participat la Tabăra Internațională de Pregătire pentru dezastre a Crucii Roșii Române, la Cheile Grădiștei, județul Brașov, alături de alți colegi din toată țara și din Bulgaria, Olanda, Italia și Germania. Tabăra a constat în participarea la câte șase ateliere, având posibilitatea de a lucra în echipă și de a dobândi abilități utile pentru viitoarele activități din cadrul Crucii Roșii și nu numai. În toamnă, dalți doi voluntari din cadrul Crucii Roșii Bacău au participat la Tabăra de Educație Umanitară, organizată de Crucea Roșie Română, în scopul formării că animatori de valori umanitare, prin îmbinarea noțiunilor de teorie în cadrul seiunilor de training cu atelierele de lucru și activități recreative.
În anul 2012, tinerii voluntari au fost implicați în organizarea de campanii pentru colectarea de fonduri destinate beneficiarilor programelor sociale (Campania 2%, Caravana de Paște, Caravana de Crăciun, Campania Investește în școală), dar și evenimente cu caracter semnificativ pentru Crucea Roșie Bacău (Ziua Crucii Roșii Române, Ziua Voluntarului, Ziua Vârstnicului), sesiuni educativ-informative în instituții de învățământ (despre voluntariat, prevenirea bolilor, primul ajutor etc.). În plus, voluntarii au desfășurat campanii stradale (lecții de prim ajutor, simulări de exerciții practice de acordare a primului ajutor, prevenirea ți combaterea bolilor, promovarea sănătății etc). (Florentin RADU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.