miercuri, 7 iulie 2010

Crucea Roşie Română, 134 ani de istorie şi acţiune umanitară

Cu prilejul Zilei Crucii Roşii Române, preşedintele Crucii Roşii Române, dna. Mihaela Geoană transmite un mesaj de mulţumire pentru devotamentul şi implicarea zecilor de voluntari care au fost alături de Crucea Roşie Română, a membrilor şi partenerilor care ne-au susţinut pentru îndeplinirea misiunii noastre, aceea de a alina suferinţa persoanelor vulnerabile.

Se împlinesc astăzi 134 de ani de când o mână de oameni vizionari şi valoroşi au semnat actul de înfiinţare a Crucii Roşii Române.

Pe 4 iulie 1876, Nicolae Creţulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino şi Carol Davila au înscris România pe harta mondială a Crucii Roşii, deschizând prima noastră “sucursală” în incinta spitalului Colţea din Bucureşti.

 Aşa începe o poveste care se împleteşte de mai bine de un veac cu momentele cheie din istoria naţională.

Crucea Roşie a fost martor  activ şi sprijin pentru  populaţie în războaiele de independenţă, în războaiele mondiale, atunci când natura a fost nemiloasă cu noi, atunci când am fost loviţi de epidemii sau dezastre ecologice, în perioadele de nesiguranţă şi suferinţă, ori de câte ori am avut nevoie de speranţă şi alinare.

Personalităţi de seamă precum Regina Maria, Regina Elena, George Enescu sau Dellavrancea au îmbrăcat uniforma Crucii Roşii de-a lungul timpului.
NOI SUNTEM CRUCEA ROŞIE

Noi trebuie sa-I ducem mai departe mesajul şi valorile! Noi suntem responsabili să transmitem mai departe această moştenire de valoare pe care nobilii noştri predecesori ne-au încredinţat-o! Astăzi noi, scriem istoria!

Vă invit deci să privim cu mîndrie în urmă, la cele câte au fost, şi cu âncredre şi ambiţie spre cele ce vor veni: numai anul trecut, peste 150 000 de persoane şi 3 600 de familii afectate de inundaţii, incendii sau alunecări de teren au beneficiat de ajutor de urgenţă; mai bine de 84 00 de bătrâni, bolnavi, copii instituţionalizaţi şi familii nevoiaşe au beneficiat de alimente, produse de igienă şi îngrijire la domiciliu;peste 55 00 de persoane au participat la programe de educaţie de educaţie, în timp ce alte 5 00 de persoane şi 1 500 de elevi au beneficiat de cursuri gratuite de prim ajutor şi instruire cu privire la valorile umanitare.

Nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără susţinerea dumneavoastră permanent: volun tari, membri, donatori, parteneri.

Vă mulţuumesc şi vă invit să ne rămâneţi alături, pentru că doar împreună putem duce mai departe această misiujne uriaşă.

Împreună scriem istorie-istoria României şi a unei lumi mai bune!
Fii solidar! Fii Crucea Roşie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.