vineri, 23 iulie 2010

CRUCEA ROŞIE BACĂU CONTINUĂ SĂ OFERE ASISTENŢĂ UMANITARĂ



    Una din priorităţile intervenţiilor Crucii Roşii Bacău este distribuţia de ajutoare umanitare pe termen mediu şi lung.  La mai mult de trei săptămîni după ce inundaţiile au făcut ravagii în judeţul Bacău, familiile sinistrate continuă să se confrunte cu probleme în ceea ce priveşte hrana şi igiena.
    
    Peste tot în zonele afectate de inundaţii, sunt încă oameni care suferă de foame şi sunt disperaţi în ceea ce priveşte procurarea  hranei pentru famiilile lor. Mobila distrusă şi mai ales faptul că nu au un pat unde să doarmă sau o masă pe care să-şi aşeze cele ale gurii reprezintă o altă problemaăcu care se confruntă în continuare victimele inundaţiilor.
    
   Pentru a putea menţine un echilibru în rândul acestor familii, Crucea Roşie Bacău va asigura pe termen lung şi mediu nevoile acestora.





RECHIZITE PENTRU COPII FAMILIILOR AFECTATE DE INUNDAŢII DIN HOLT

   
   Miercuri, 21 iulie, o echipă de voluntari de la Crucea Roşie Bacău  a distribuit pachete cu rechizite pentru 5 copii care provin dintr-o familie grav afectată de inundaţii, din Holt.
   
   Deoarece părintii lor au venituri atât de mici încât nu-şi permit să le cumpere cele necesare pentru şcoală, voluntarii Crucii Roşii Bacău au făcut pachete cu rechizite şi articole de îmbrăcăminte pentru copii, donate de către donatori persoane fizice (campanie realizata catre dl Dan Popa pe blogul saă  http://hymerion.ro/2010/07/18/despre-o-manipulare-media.html).
  
   Totodată menţionăm că dl Dan Popa, în urma campaniei a reuşit să strângă articole de îmbrăcăminte, bani cu care a achiziţionat produse alimentare şi rechizite pentru familiile sinistrate din Bacău.

   În data de 17 iulie, acesta împreună cu sotia sa, s-a deplasat la Bacău pentru a distribui aceste bunuri. Deoarece banii colectaţi nu au fost cheltuiţi în totalitate dl Popa împreună cu cei care au contribuit, au decis să direcţioneze suma către Crucea Roşie Bacău. Până acum a fost donată suma de 1 000 lei, urmând ca până la începutul săptămânii viitoare să mai doneze cca 2 000 de lei.

Mulţumim că ne sunteţi alături!

 










PACHETE PENTRU FAMILIILE AFECTATE DE INUNDAŢII DIN VALEA LUI NĂSTASE
   

   Crucea Roşie Bacău, a sesizat încă din luna mai, de la primele inundaţii, că au fost afectate şi 17 familii din satul Valea lui Năstase. O echipă de voluntari a ajuns joi după-amiază  la   aceştia pentru a-i sprijini în continuare deoarece nu au uitat că pe lânga sărăcia acestora, gospodăriile şi culturile oamenilor au fost grav afectate.
  
   Nefiindu-le deloc străină situaţia locuitorilor din satul Valea lui Năstase, comuna Secuieni, voluntarii Crucii Roşii Bacău au  împărţit în data de 21.07.10, odată cu pachetele igienico-alimentare  şi bucurie celor 17 de familii sinistrate.

   Pachetele conţin produse alimentare, produse igienico-sanitare şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse ce au fost donate către Crucea Roşie Bacău atât de la populaţia băcăuană cât şi de la persoane juridice precum UNILEVER ROMÂNIA, HENKEL ROMÂNIA.





DONAŢIE DE MEDICAMENTE DE LA TERAPIA SA CLUJ PENTRU CRUCEA ROŞIE BACĂU

   

    Compania producătoare de medicamente, Terapia SA Cluj a oferit  Crucii Roşii Bacău o donaţie de medicamente în valoare de 88. 088.95 RON.
   Din grija pentru pacienţii băcăuani, Crucea Roşie Bacău a decis ca aceste medicamente să fie direcţionate către spitalele din judeţul Bacău: SAJ, Spitalul de Pediatrie Bacău, Spitalul Orăşean Buhuşi, Spitalul Orăşean Comăneşti, Spitalul Municipal Oneşti, Spitalul Municipal de Urgenţe Moineşti, SJU.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.