vineri, 9 iulie 2010

Bacauanii, in continuare solidari cu sinistratii

Actiunile de sprijinire a familiilor din judetul Bacau afectate de inundatii continua prin voluntarii filialei locale a Crucii Rosii. Pe tot parcursul acestei saptamini, voluntarii “cu acte” ai Crucii Rosii, dar si simpli bacauani, au trecut pragurile gospodariilor semenilor in necaz, ajutindu-i pe acestia inclusiv la curatenie si scoaterea namolului din curti. Concomitent, echipele “alb-rosii” au continuat sa distribuie pachete cu alimente si produse igienico-sanitare sinistratilor, provenite din donatiile bacauanilor si ale cetatenilor din alte judete. Astfel, de la inceputul saptaminii, locuitorii din Saucesti, Holt si Prajesti au primit peste 200 de pachete, acestea adaugindu-se la alte citeva zeci donate de salariatii de la Primaria Tirgoviste si voluntari de la Crucea Rosie Dimbovita, in aceeasi perioada. Un sprijin neconditionat a venit si din partea agentilor comerciali bacauani, acestia raspunzind imediat apelului Crucii Rosii de a veni in ajutorul sinistratilor. Astfel, Interbrands M&D a donat 22 tone de ceai imbuteliat, Hypermarket Real a donat doua tone de produse alimentare, Fox Com Serv SRL a ajutat cu 500 de pachete de mezeluri, iar societatea Quadrant AMROQ Beverages SRL a venit in sprijinul sinistratilor cu 8 paleti de apa minerala si plata. La rindul lor, reprezentantii Deichmann au facut un gest de omenie, donind incaltaminte pentru mai multe persoane afectate de inundatii. Agricola International si Maricom au contribuit, de asemenea, la campanie, punind la dispozitie Crucii Rosii spatii de depozitare pentru toate donatiile. O echipa de voluntari coordonata de primarul localitatii Lelesti din judetul Gorj participa a sosit, de asemenea, in Bacau pentru a da o mina de ajutor localnicilor din Saucesti.
BRD-GSG doneaza 100.000 de euro

BRD-Groupe Société Générale (BRD-GSG) a aprobat alocarea unui buget de 100.000 de euro pentru sustinerea unor proiecte concrete destinate ajutorarii persoanelor afectate de inundatiile care au avut loc in aceasta perioada. In acelasi timp, banca elimina comisioanele aferente conturilor deschise la BRD de fundatiile care colecteaza fonduri pentru ajutorarea victimelor inundatiilor. UNICEF, fundatiile “Mereu Aproape”, “Habitat for Humanity” Romania, Crucea Rosie Romana se numara printre organizatiile care au initiat campanii de stringere de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor si care utilizeaza conturi deschise la BRD. “Incercam sa venim in ajutorul celor care au fost loviti de inundatii si care au acum mai mult ca oricind nevoie de sustinerea intregii comunitati – a declarat Bianca Dordea, directorul de comunicare al BRD-GSG. Speram ca, impreuna cu alte companii care ne vor urma exemplul, sa contribuim la usurarea situatiei concetatenilor nostri”.
BRD este un actor important in ceea ce priveste sustinerea actiunilor si proiectelor de responsabilitate sociala, investind peste 500.000 de euro pe an in astfel de initiative. In anul 2005, BRD a donat peste 100.000 de euro pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din Banat.
Loteria Nationala stringe bani de ajutoare

Loteria Nationala a initiat o campanie de stringere de fonduri destinate ajutorarii celor afectati de inundatii. Ajutorul va veni din partea tuturor celor vor juca la “6/49″ in zilele de 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 si 29 august 2010. Pentru aceste trageri, pretul variantei simple va fi de 6 lei, iar incepind cu tragerea Loto “6/49″ din 2.09.2010, pretul variantei simple revine la 4,4 lei. Loteria Nationala precizeaza ca fondul de cistiguri destinat jucatorilor nu este afectat. Din incasarile obtinute la jocul Loto 6/49 aferente lunii august, Loteria Romana va dona o parte din cota care ii revine, in calitate de organizator. Sumele adunate vor fi publicate dupa fiecare tragere si vor fi virate intr-un cont bancar indicat de Guvernul Romaniei, in scopul finantarii actiunilor necesare ajutorarii sinistratilor din zonele afectate de inundatii. In cadrul unei campanii similare, in vara anului 2008, Loteria Romana a adunat suma de 1.894.098 lei. (Madalina ROTARU, Petru DONE, Ovidiu PAULIUC)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.