vineri, 2 iulie 2010

Sprijin pentru victimele inundaţiilor din Dorohoi



Bacău, 1 iulie 2010: Dorohoi .... situat într-o zonă colinară pitorească, în partea de nord-vest a câmpiei Moldovei de Sus, în judetul Botoşani, oraşul a fost grav afectat de inundaţiile din 28 iunie 2010. Crucea Roşie Română şi Filiala Bacău vine în sprijinul celor 2.000 de victime ale dezastrului natural, cu materiale de primă necesitate şi alimente greu perisabile.




Dorohoiul cel de acum

Dorohoiul de altădată, cel cu înfăţişarea sa deosebită, cu dealuri domoale şi văi largi, cu livezi întinse şi cu râuri ce curg alene, nu mai e ... Furia apelor a lăsat în urmă deznădejdea şi suferinţa umană. Peisajele macabre au luat locul celor magnifice. Aerul greoi este irespirabil, verdeaţ oraşului zace în nămol iar ruinele caselor parcă sunt rupte din poveşti de groază.



Sprijinul celor de la Crucea Roşie pentru victimele inundaţiilor



Împreună cu doamna Mihaela Geoană - Preşedintele Crucii Roşii Române, doamna Cristina Copos - voluntar de onoare, domnul Ioan Silviu Lefter – Directorul General al Crucii Roşii Române şi cu mai multe echipaje de voluntari de la Crucea Roşie Română şi de la filiala Botoşani, cei de la Crucea Roşie Bacău au fost şi ei aici. Cele peste 2.000 de victime au beneficiat de materiale de primă necesitate şi alimente greu perisabile.
De asemenea, din depozitul central pentru situaţii de urgenţă al Crucii Roşii, au fost puse la dispoziţia filialei Botoşani, motopompe pentru evacuarea apei având capacitatea de 900 l apa/minut.Din depozitul zonal al Crucii Rosii Bacău s-au dislocat articole de îmbrăcăminte şi igienă în valoare de 38000 lei. Pachetele cu ajutoare au fost oferite începând cu ora 13.00, la Podul Buhai din Dorohoi, judeţul Botoşani.



Bilanţul provizoriu al victimelor inundaţiilor din Dorohoi



În Municipiul Dorohoi, din cauza revărsării pârâului Buhai şi a ploilor abundente, în zona Pod Buhai, peste o sută de gospodării şi locuinţe au fost inundate, iar locuitorii acestora au fost izolaţi. Numărul victimelor este de peste 2000 de victime, iar 5 persoane au decedat.
Apa a pătruns şi în subsolurile blocurilor şi caselor din zonele din imediata apropiere a râului Jijia şi pârâului Buhai. Mai multe porâiuni de drumuri din municipiul Dorohoi au fost inundate din cauza suprasolicitării şi refulării reţelei de canalizare.

Sursa: www.hotnews.ro



Cum puteţi sprijini victimele inundaţiilor?



Miercuri, 30 iunie 2010, Crucea Roşie Română a lansat campania naţională „Apel pentru victimele inundaţiilor”. Persoanele care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucea-rosie.ro sau pot face donaţii în conturile special deschise de Crucea Roşie Română la BRD - Agenţia Piaţa Română:

Cont lei RO36BRDE410SV51618614100

Cont Euro RO71BRDE410SV51618884100


Prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii se pot face donaţii de alimente greu perisabile, în toate magazinele din reţelele: Carrefour, Real, şi Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii în toate zonele afectate de inundaţii din ţară. Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, pături, produse de igienă necesare persoanelor afectate de inundaţii şi asistarea acestora pe termen mediu.În perioada următoare Crucea RoşieBacău, va continua să ofere persoanelor afectate de inundaţii ajutoare de primă necesitate în funcţie de solicitările venite din partea autorităţilor.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Babliuc Dan Marcel- director Crucea Rosie Bacau, 0740241093 .




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.