vineri, 27 februarie 2009

„Marea Gala” a invins criza

Editia din acest an a Galei Premiilor Comunitatii Bacauane, organizata de FSC, a inceput intr-o nota serioasa, aproape trista. S-a vorbit, in seara trecuta, despre parteneriat, despre criza economica, despre responsabilitate si solidaritate umana. Si despre incredere. Evenimentul a fost gazduit de Restaurantul Arkadia de la Arena Mall. Organizatorii, care au tinut ca evenimentul sa aiba „un stil original englezesc“, le-au oferit invitatilor un cocktail, in timpul caruia “au socializat”, adica s-au salutat, s-au cunoscut si au schimbat impresii, apoi o cina festiva, asortata cu o multime de surprize, intre care prezenta cântaretei Simona Nae, care a deschis “Gala”, momente de iluzionism, cântece interpretate de copiii „Cluburilor cu lipici“, licitatii si tombole. Cea care i-a ajutat pe reprezentantii FSC, contribuind semnificativ la succesul “Galei”, a fost Mona Nicolici, azi, manager la Petrom. Eleganta, frumoasa, zâmbitoare, Mona Nicolici a reusit sa dezlege inimile si pungile oamenilor de afaceri bacauani. Ea a fost stapâna emotiilor noastre si tot ea a asezat lauri pe fruntea generosilor. “Am venit de la Bucuresti sa va ajut sa strângeti fonduri”, le-a spus ea bacauanilor, apoi a marturisit ca nu se pricepe la licitatii, desi succesul de aseara a contrazis-o. “Daca rugamintea mea conteaza, va rog sa-i ajutati. Fara ajutor, nu au nicio sansa. Nu o sa va rog, o sa va implor daca va fi necesar”, a spus Mona Nicolici, in sprijinul copiilor si batrânilor. „Moderatorul“ galei a fost Gabi Magureanu.
El a prezentat “sponsorii de diamant”, “sponsorii de aur” si “sponsorii de argint” ai evenimentului, apoi Gabriela Achihai, presedinta FSC, i-a prezentat pe oaspetii de la RFFR, Marea Britanie, “cei care au venit aici si au pus umarul, inca din 1990, când FSC nici nu exista, la schimbarea societati”. Si ca sa le multumeasca, le-a dedicat “Gala” din acest an.
Seara a continuat cu povesti despre delfini si straduinta, parada modei, tombole, licitatii pentru pachetele de servicii sociale ale FSC, dar si pentru obiectele donate de firme si personalitati. De fapt, licitatia a fost cea care a aprins atmosfera, i-a facut pe invitati sa zâmbeasca, ba chiar sa râda in hohote si sa uite de criza. Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, a reusit sa dubleze pretul unei rochii de seara oferita de Mizar Vicmod, achizitionând-o cu 1200 lei, pentru ca apoi sa o doneze unei fetite din Stanisesti, iar Petru Placinta a cumparat un album donat de ambasadorul Marii Britanii cu 1900 lei.

Silvia Patrascanu

Sursa: Desteptarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.