joi, 9 aprilie 2009

COMUNICAT DE PRESA

Primul ajutor salveaza vieti!


Cu toţii suntem mai mult sau mai puţin vulnerabili, însă toţii avem capacitatea de a învăţa şi acorda primul ajutor pentru a salva o viaţă.

Acesta este mesajul cheie al Crucii Rosii Bacau din partea Federaţiei Internaţionale, care organizează diferite activităţi pentru a creste nivelul conştientizării populaţiei cu privire la primul ajutor şi prevenirea accidentelor.

Crucea Rosie Bacau este decisă să ridice nivelul programelor sale pe prim ajutor şi să continue îmbunătăţirea calităţii acestora. Acest lucru este menţionat în Politica Primului Ajutor revizuită în octombrie 2007. Cât mai multe persoane şi voluntari ar trebui să aibă capacitatea de a furniza comunităţii serviciile de bază ale primului ajutor.

In urma apelului facut de Crucea Rosie Bacau scolilor de soferi din judet cu privire la cursurile aprofundate de prim ajutor ( nu doar 2 ore cate sunt prevazute in tematica), una singura a inteles mesajul acesteia- SC SMART DRIVING SRL - si s-a alaturat mesajului ca: „Primul ajutor salveaza vieti!”

Asadar, in perioada 09-14 aprilie a.c toti bacauanii care doresc sa urmeze cursuri de prim ajutor , care au sa nu permis de conducere, pot sa se inscrie si sa viziteze in intervalul orar 16-19 in cadrul Zilelor Portilor Deschise, sala de cursuri din incinta Liceului Sportiv (SC SMART DRIVING SRL – dl. Ignat Vasile) .

In data de 15 aprilie, cu sprijinul: Serviciului de Ambulanta Bacau, Inspectoratului pentru Situatii de Urgente „Maior Constantin Ene”, Politiei Rutiere Bacau, acest proiect va avea ca finalitate simularea unui accident rutier produs prin coliziunea a doua autoturisme. Scopul este acela de a sublinia ca oricine poate învăţa primul ajutor şi salva, astfel, vieţi printr-o buna coordonare si actiune la locul accidentului.

Primul ajutor este un act umanitar ce denotă voinţa de a salva vieţi, cu respect profund faţă de diversitate şi fără discriminare

Va asteptam sa fiti alaturi de noi!

Crucea Rosie Bacau

Director

Lt.col. ( r) Dan Marcel BabliucNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.