miercuri, 29 aprilie 2009

Arena Mall Bacau a marcat ziua de 28 aprilie printr-o serie de evenimente menite sa atraga atentia publicului asupra cunoasterii factorilor de risc la locul de munca si asupra tehnicilor de prevenire a acestora.
Orice angajat poate fi victima unui accident de munca. Viata lui depinde de interventia prompta si competenta a colegilor sai.
Cu totii suntem mai mult sau mai putin vulnerabili, insa cu totii avem capacitatea de a invata si de a oferi primul ajutor pentru a salva o viata, daca e necesar. Plecând de la aceasta idee, marti, 28 aprilie 2009, Arena Mall Bacau a desfasurat o campanie de constientizare, sub deviza ” Siguranta si Sanatate la Locul de Munca - Un drept al tuturor” .
Evenimentul a avut loc in incinta Centrului Comercial Arena Mall in parteneriat cu Politia Rutiera Bacau, Crucea Rosie si Arena Fitness Club, fiind adresat intregii comunitati locale. Iuliana Ghimpu, Manager Arena Mall declara: „Cred ca aceasta este o ocazie importanta pentru oricine sa invete lucruri noi, ce are in vedere protectia colegilor, membrilor familiei, angajatilor, clientilor, furnizorilor, comunitatilor din apropiere si a altor persoane influentate de mediul de lucru.
In continuare, sanatatea la locul de munca ar trebui sa tina cont de: promovarea si mentinerea celui mai inalt nivel de sanatate mentala, fizica si bunastare sociala a angajatilor din toate domeniile; prevenirea imbolnavirii in rândul muncitorilor, cauzata de conditiile de lucru; protejarea angajatilor la locul de munca de riscuri rezultate din factori adversi; pozitionarea si mentinerea angajatului intr-un mediul profesional adaptat capacitatilor fiziologice si psihologice si adaptarea muncii la persoana si persoanei la profesie.
Arena Mall doreste sa fie si in continuare o referinta comerciala in judetle invecinate din Moldova si consideram ca aceasta e cea mai buna posibilitate de a comunica aceasta preocupare care trebuie sa ne intereseze pe fiecare dintre noi.

Scopul principal al acestei actiuni este de evidentiere a factorilor de risc existenti in zona de munca si de asemenea, de promovare si diseminare a solutiilor si metodelor de buna practica pentru prevenirea riscurilor ce pot aparea. Evenimentul ofera o buna oportunitate de constientizare a problemelor actuale, de implementare a legislatiei si totodata de informare asupra metodelor de reducere a riscurilor profesionale. ”

Sursa: Observatorul de Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.