duminică, 12 aprilie 2009

COMUNICAT DE PRESA

Caravana de Paste a Crucii Rosii Bacau pleaca la drum

Pastele si Craciunul sunt cele mai importante sarbatori crestine, pe care fiecare doreste sa le petreaca in conditii cel putin decente. Din pacate, in Bacau exista un numar mare de copii si varstnici care, din cauza lipsurilor materiale, nu se pot bucura de aceste momente.De aceea, Crucea Rosie Bacau face apel la populatia bacauana sa fie alaturi de noi, ca de fiecare data, in readucerea unei clipe de bucurie in sufletele acestora.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor nevoiase, Crucea Rosie Bacau a initiat inca din anul 2007 Proiectul "Caravana Mos Craciun". In cadrul lui, am incheiat parteneriate cu toate supermarketurile din Bacau :Billa, Selgros, Metro, Plus.
Acestea , cu ocazia Pastelui si a Craciunului, au acceptat organizarea in incinta magazinelor a unei Campanii de colecta de produse alimentare si nealimentare pentru beneficiarii proiectului.Aceste Campanii de-a lungul celor doi ani s-au bucurat de un real succes.
De aceea, in perioada 10-18.04.2009, voluntarii Crucii Rosii Bacau organizeaza Caravana de Paste in Magazinele : Billa, Selgros si Plus.
Bacauanii sunt rugati sa cumpere un produs pe care sa il ofere beneficiarilor nostri intr-un cos aflat la iesirea din incinta magazinelor .
Scopul acestei activitati este creşterea calităţii vieţii, prin organizarea unei Caravane pentru acestia cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, în vederea soluţionării problemelor sociale ale vârstnicilor si copiilor expuşi riscului de a fi marginalizaţi .

Editia de Paste a proiectului se va desfasura in Judetul Bacau . Pentru a identifica persoanele nevoiase din aceasta zona a tarii, am apelat la sprijinul autoritatilor locale, scolilor si al voluntarilor care au efectuat anchetele sociale. Pe baza documentelor si anchetelor sociale, am stabilit numarul de beneficiari ai editiei de Paste 2009 : 1500 elevi expusi riscului de a fi marginalizati si abandon scolar si 500 persoane defavorizate (varstnici ingrijiti la domiciliu, familii cu multi copii) .

Marti, 14 aprilie, ora 9, Caravana Iepurasului de la Crucea Rosie Bacau este asteptata de 80 copii din Oniscani si Filipesti si 30 varstnici din Onesti.Pachetele cu dulciuri si produse alimentare specifice Sarbatorii Pascale vor fi impartite de Iapuras.
Pentru a putea raspunde solicitarilor numeroase si in spiritul Invierii Domnului facem apel la solidaritatea bacauanilor si agentilor economici sa fie alaturi de noi.Avem convinegerea ca populatia a inteles mesajul in aceasta perioada de criza si ca gestul de umanitate pentru semenii nostri va fi oferit din toata inima.

Orice persoana care doreste sa doneze ne poate gasi in cele 6 puncte de colecta : Billa,Selgros si Plus sau la sediul filialei din strada Oituz, nr.61,zilnic intre orele :8.30-21.
Pe aceasta cale dorim sa multumim celor care sunt alaturi de noi ( Magazinele Plus, Billa, Selgros, mass mediei locale) cat si populatiei bacauane pentru sprijinul oferit in aceste 2 zile de campanie. Dorim sa-i asiguram ca produsele donate vor ajunge la destinatie.

Cu deosebita consideratie, Director, Crucea Rosie Bacau Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

(VA URMA )


Mai jos puteti vedea cateva fotografii de la activitatile noastre.




Pregatirea pachetelor inainte de plecarea Caravanei.




Evidenta ca existam, iar donatiile facute au fost distribuite cu mare chibzuinta.


Datorita compasiunii si increderii dumneavoastra, reusim impreuna sa aducem un zambet celor apasati de viata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.