miercuri, 15 aprilie 2009

Bacău: Simulare de accident auto în centru orașului



Crucea Roșie Bacău a organizat astăzi un exercițiu menit să atragă atenția băcăuanilor cu privire la modul în care sunt salvate victimele accidentelor rutiere


Băcăuanii aflați azi la ora prânzului în trecere prin fața Prefecturii au putut asista la simularea unui accident rutier produs în urma ciocnirii dintre două autoturisme. ”Accidentul” s-a soldat cu trei victime, din care una rănită foarte grav.


Exercițiu a fost pus la cale de "Crucea Roșie" Bacău în vederea atragerii atenției populației că "Primul ajutor poate salva vieți!". Pentru ca totul să pară cât se poate de real, la acțiune și-au dat concursul și Serviciul Județean de Ambulanță, Inspectoratul de Poliție al Județului dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Mr. Constantin Ene" Bacău.

Forțele implicate s-au comportat ca și cum totul ar fi fost adevărat, sosind, pe rând, la locul accidentului și luând toate măsurile ce se impun în astfel de situații pentru salvarea victimelor. Acestea din urmă au fost interpretate cât se poate de bine de voluntarii Crucii Roșii băcăuane. "Am vrut să arătăm tuturor că primul ajutor în cazuri similare, chiar poate salva vieți. Participând la cursurile de prim ajutor, orice cetățean se poate transforma într-un salvator de vieți", a spus Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Roșii Bacău.

Sursa: Adevarul de Bacau


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.