sâmbătă, 6 decembrie 2008

Ziua internationala a Voluntarului, serbata de Crucea Rosie


          Tinerii  de la Crucea Rosie din Bacau au sarbatorit ieri Ziua Internationala a Voluntarului. Pentru a demonstra inca odata importanta pe care o au la nivel comunitar "alb-rosii" bacauani au organizat in cursul dupa-amiezii la sala de teatru a Palatului Copiilor, o dezbatere creativa, pe tema voluntariatului, ca activitate neplatita.

"Voluntarii nostri se afla in centrul activitatilor destinate ajutorarii persoanelor vulnerabile. Ei au grija, in special de batranii ramasi singuri, care au nevoie de ajutor in gospodarie, la aprovizionarea cu alimente. Anul acesta ei au demonstrat cata nevoie are comunitatea de ei, daca ne gandim numai la sprijinul acordat sinistratilor din Saucesti", a declarat Marcel Babliuc, director la Crucea Rosie Bacau.

In prezent filiala bacauana se bucura de sprijinul a circa 300 de voluntari, elevi si studenti, in majoritate. " Cu toate acestea, speram ca numarul celor care doresc sa acorde o mana de ajutor semenilor, sa creasca. Mesajul pe care il transmitem astfel, astazi  (ieri n.a) este ca ne exprimam increderea ca tot mai multi tineri vor intelege importanta activitatii de voluntariat  si se vor implica activ in comunitatea din care fac parte", a mai spus Babliuc.

Madalina Rotaru

Sursa:  Ziarul de Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.