marți, 9 decembrie 2008

Organizatii umanitare israeliene si palestiniene sunt aprobate de Crucea Rosie


Problemele care au prelungit intalnirea forumului international au fost legate de faptul ca mai multe tari musulmane au adus in discutie cateva detalii legale si procedurale care se opuneau pactului semnat in decembrie anul trecut, ce garanta initial calitatea de membru pentru cele doua organizatii. 

Tunisia si Pakistanul au declarat ca pactul trebuie sa fie schimbat astfel incat sa sublinieze clar care sunt teritoriile ocupate, si, in plus, sa faca referinta la Ierusalimul de Est si la zona Golan, ce ar fi trebuit sa treaca sub jurisdictia organizatiilor umanitare arabe, lucru care a fost respins din start de partea israeliana. 

Mai mult decat atat, Arabia Saudita si Iranul au declarat ca nu vor fi de acord cu includerea agentiei israeliene, aducand critici severe la adresa acesteia. Disputele au creat animozitate din partea reprezentantilor altor tari, intristandu-i pe oficialii din partea UN Watch, un grup care a sustinut acceptarea ca membri cu drepturi depline a celor doua organizatii. Hillel Neuer, directorul executiv al UN Watch a declarat: �E tragic faptul ca o conferinta cu scopuri pur umanitare a fost pusa in pericol din cauza politicilor si a adversitatilor verbale ale unor tari". 

In urma intalnirii, s-a decis, de asemenea, ca doua embleme sa fie adaugate pe lista de insemne ale Crucii Rosii. Una dintre ele, ce reprezinta un cristal rosu in forma de romb, va fi folosita de ambulantele celor de la Magen David Adom precum si de alte agentii din zona in care aceasta se afla. Acest semn a fost inclus pe lista de propuneri inca din decembrie si astepta aprobarea oficiala finala.

A doua emblema reprezinta o semiluna rosie si va fi folosita de catre ambulantele Autoritatii Palestiniene. Initial, acest semn a fost respins pentru ca regulamentul Crucii Rosii stipula ca numai insemnele unor state suverane sunt acceptate, insa, in final, s-a renuntat la aceasta cerinta. 

Prin acceptarea ca membrii atat a agentiei israeliene cat si a celei palestiniene se incearca sa se aduca mai multa solidaritate, unitate si armonie intre cele doua natiuni.


Sursa: News Softpedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.