vineri, 5 decembrie 2008

Ziua internationala a voluntarului


Bacauanii care au ales macar o data sa dedice comunitatii o parte din timpul lor liber, prin implicarea dezinteresata in diverse actiuni umanitare derulate de ONG-uri si nu numai, serbeaza astazi 5 decembrie Ziua Mondiala a Voluntarului. Cu aceasta ocazie, Crucea Rosie (CR) si Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) din Bacau multumesc celor 70, respectiv 200 de voluntari activi care au jucat un rol fundamental in activitatea lor.

La ora 15, ne vom reuni la Palatul Copiilor pentru dezbaterea «Voluntariatul - munca degeaba?» si prezentarea raportului de activitate al organizatiei pentru anul 2008″, a declarat directorul CR Dan Babliuc.
Actiunea voluntara sta chiar la baza ideii de Cruce Rosie. Dupa batalia de la Solferino (1859), Henry Dunant, parintele Crucii Rosii, i-a organizat pe localnici pentru a-i asista pe ranitii abandonati pe câmpul de lupta.
Intors acasa, el a scris lucrarea “O amintire de la Solferino”, care avea sa conduca la infiintarea Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. “Nu s-ar putea organiza, pe timp de pace si liniste, societati de ajutorare in scopul ingrijirii celor raniti pe timp de razboi, de catre voluntari zelosi, devotati si bine calificati? Pentru aceasta munca, ajutorul remunerat nu este ceea ce se cauta. Prin urmare, este nevoie de persoane voluntare, zeloase, antrenate si cu experienta, al caror statut sa fie recunoscut de armatele din teren si misiunea lor sa fie facilitata si sustinuta”, scrie in cartea lui Dunant.


Alin LEANCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.