vineri, 12 decembrie 2008

Caravana “Mos Craciun” va ajunge si la Centrul de Servicii de Ingrijire si Asistenta la Domiciliu a persoanelor vârstnice


      Proiectulul este realizat cu sprijinul  Consiliului Local al Municipiului Bacău si al  Crucii Rosii Române care a strans fonduri prin intermediul Teledonului, organizat in luna septembrie 2007. Crucea Rosie Bacau, consecventa in a-si indeplini menirea sa statutara, doreste sa readuca zâmbetul si bucuria in rândul batrânilor, copiilor institutionalizati, neinstitutionalizati, orfani sau care provin din familii nevoiase dar care urmeaza cursurile scolare. In acest moment, Crucea Rosie Bacau a selectat in baza principiilor sale un numar de 1500 elevi –beneficiari la nivelul Judetului Bacau ai Campaniei “Caravana Mos Craciun” si 500 persoane vârstnice.
Luna decembrie va fi luna dedicata bucuriei iar voluntarii vor fi implicati in multe activitati printre care in campania de colecta de fonduri (bani, bunuri, produse alimentare, articole de imbracaminte si incaltaminte, dulciuri) pentru sprijinirea acestora in cadru organizat in preajma Sfintelor Sarbatori de Craciun. Dupa startul dat pe data de 6 decembrie la Traian unde Caravana Mosului a fost asteptata de 100 persoane, astazi 12 decembrie Mosul se va deplasa la Bacau pentru 68 vârstnici asistati la domiciliu de Crucea Rosie Bacau. Astfel, prin implicarea spiridusilor mosului (voluntarii Crucii Rosii Bacau), bunicii vor astepta pe Mosul la Sala de Teatru a Palatului Copiilor Bacau la ora 12.00, unde li se vor oferi cadourile mult asteptate si un spectacol de colinde si obiceiuri. Sarbatorile de iarna sunt pentru toata lumea indiferent de conditia sociala sau vârsta. De aceea, in perioada 18- 23 decembrie, voluntarii Crucii Rosii Bacau vor fi prezenti in magazinele Real, Plus, Billa si Sellgros pentru a putea sa il ajutati pe Mos Craciun. In aceasta perioada oricine poate cumpara un produs pe care sa il ofere beneficiarilor Crucii Rosii la iesire in cosuri si urne special amenajate aflate la iesirea din supermarket. Facem un apel la populatia bacauana si agentii economici sa fie alaturi de Crucea Rosie Bacau pentru ca aceasta Caravana a Mosului sa-si poata continua traseul si sa readuca o clipa de bucurie in sufletele celor nevoiasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.