luni, 13 octombrie 2008

Episcopia Romanului



Inarmati cu un strop de credinta,cu un gand bun si cu generozitatea de a acorda primul ajutor... Ne-am trezit in dimineata de 12.10.2008... Voluntarii Crucii Rosii Bacau au
 pornit voiosi intr-o "noua actiune".Uniti devenim mai puternici,impreuna reusim sa monotorizam 17000 de oameni care asculta cu sufletul plin de caldura slujba dedicata Sfantului Nifon.

Intr-o dimineata cand nici soarele nu se trezise,frigul era asternut in orasul pregatit de sarbatoare am reusit sa ne adunam fortele si sa ajungem acolo unde era nevoie de ajutorul nostru.Sa intampinam moastele Sfantului Nifon impreuna cu multimea de enoriasi.

Parca citeai pe chipul fiecarui om ascuns in gandul credintei in Dumnezeu,siguranta ca nu vor avea nici o grija asupra sanatatii exterioare atata timp cat noi suntem acolo.Sanatatea sufleteasca e divina,sanatatea trupeasca e pazita de noi.Atenti ,cu privirea in jurul nostru sa nu existe vreun incident nedorit,ne imbogateam sufletul cu vointa si cu credinta,cu speranta si dorinta.
        Din nefericire au existat cateva incidente nefaste,dar voluntarii care erau mai aproape de incident au ajutat victima acordandu-i primul ajutor.In astfel de situatii secretul este sa fii activ,sa uiti de panica si sa transmiti victimei mesajul ca totul este bine si nimic rau nu se va intampla.Sa il ajungi atat fizic cat si psihic.
         Am fost sa ajutam sa fim solidari,iar timpul pe care l-am petrecut acolo a fost util pentru oameni care au venit la slujba,dar si pentru noi caci am avut sansa sa avem grija de sufletul nostru. O masura a valorii umane am intampinat si de data aceasta ca de fiecare data cand suntem solicitati sa participam in diferite activitati de acordare a primului ajutor.Si am trecut cu bine si de data aceasta plecand cu inimile vii si deschise.
         
A fost o zi in care am daruit si am primit.Am daruit siguranta, am primit lumina sufleteasca. Am incheiat aceasta zi imbracand sufletul in speranta si invatatand inca o data "ca o viata reusita este aceea in care reusesti sa fii acolo unde cineva are nevoie de tine".
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Articol redactat de voluntara noastra, Elena Rosu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.