luni, 2 septembrie 2013

Voluntari ai filialei Bacău de Cruce Roșie au participat la Tabara internațională de pregătire pentru dezastreÎn perioada 19 august- 25 august a.c. a avut loc Tabara internațională de pregatire pentru dezastre a Crucii Roșii Române editia 2013, la Cheile Gradistei, județul Brasov. Organizatorii și-au propus ca obiectiv pregătirea voluntarilor membri în detașamentele de intervenție.
Au participat 125 de voluntari din România, Germania, Franța, Austria, Bulgaria și Ungaria, printre care și reprezentanți ai filialei Bacău.
            Voluntarii au învățat să utilizeze pompa de apa, generatorul de curent, instalatie de purificare a apei, bucatarie de campanie, montarea corturilor de diverse tipuri, instalatii de iluminare.
De asemenea, au fost organizate diferite ateliere pentru ca participanții să deprindă cunoștințe de organizare a unei tabere de sinistrati, suport psihologic, prim ajutor de baza, salvamont, comunicare în dezastre, notiuni introductive privind acoperirea necesitatilor de apa, igienă si salubritate, etc.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.