marți, 2 aprilie 2013

“Voluntar și voluntariat”, de 1 aprilie, la Școala “Alexandru Ioan Cuza” Bacău


Preșcolarii de la Școala “Alexandru Ioan Cuza” au devenit voluntari ai Crucii Roșii Bacău! Și nu este o păcăleală de 1 aprilie!

A spune că preșcolarii sau școlarii pot fi voluntari, este o păcăleală, reprezintă o percepție neclară, respectiv o gândire riguroasă asupra noțiunii de voluntar. A fi voluntar nu înseamnă numai să faci parte dintr-o organizație, ci și ceea ce faci tu în folosul comunității, de zi cu zi. Nu trebuie să ai o anumită vârstă sau experiență. Ca să oferi din timpul tău cuiva, pentru a-i oferi acestuia o alinare, ascultându-l și oferindu-i un umăr pe care să se sprijine, nu înseamnă neapărat să fii înscris ca voluntar, cu un contract de voluntariat. Realmente, până și un gest de politețe poate fi considerat ca fiind un act de voluntariat.    

În consens cu tematica de anul acesta,  2013 - Anul European al Cetățeanului, Crucea Roșie Bacău a demarat împreună cu Școala “Alexandru Ioan Cuza” proiectul “Ajută-l pe Iepuraș!” din cadrul caravanei de Paști a Crucii Roșii Bacău, intitulată Caravana Iepurașului

În data de 01.04. a.c. preșcolarii de la Școala “Alexandru Ioan Cuza” au dat startul voluntariatului, prin activități de colectare jucării, alimente și dulciuri, pentru a veni în sprijinul Iepurașului de Paști. Un grup de 60 de elevi de la grupa pregătitoare, au participat mai întâi la o activitate informativă, “Voluntar și voluntariat”, organizată și desfășurată de către o echipă de voluntari liceeni ai Crucii Roșii Bacău, după care au pus  în practică tot ceea ce au învățat despre a fi voluntar și, implicit, un bun cetățean.

La finalul primei zi de colectă, copiii au dat un exemplu elocvent de voluntariat și au strâns 550 de jucării, 250 de kg de haine, rechizite pentru 30 de copii și 63 de kg de alimente greu perisabile.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.