vineri, 26 aprilie 2013

Seminar de acordare a primului ajutor, dedicat tinerilor băcăuani





În parteneriat cu Organizația de Tineret a PDL din municipiul Bacău (OTDL), Crucea Roșie Bacău a desfășurat în data de 25.04.2013, seminarul de acordare a primului ajutor, "Tu știi să acorzi primul ajutor?" pentru tinerii băcăuani. 


Scopul seminarului a fost acela de informare și conștientizare despre manevrele de prim ajutor, care sunt necesare pentru viețile victimelor tuturor situațiilor de urgență. Întrucât accidentele se pot întâmpla oriunde și oricui, ne-am propus să le inducem tinerilor sentimentul de datorie morală, față de persoanele alfate într-o situație de urgență, fie că sunt persoane străine sau cunoscute și chiar dragi nouă. 




De astfel, după cum a precizat și Dorin Chirilescu, președintele Organizației de Tineret PDL din municipiul Bacău, în cadrul seminarului, "au fost oferite informații atât de importante pentru fiecare dintre noi, pentru că știm că viața unei persoane poate fi salvată de oricare dintre noi dacă la momentul potrivit vom ști să intervenim folosind aceste tehnici."

Aproximativ 160 de elevi, studenți, profesori și tineri membri ai PDL au participat la activitate cu mult interes și dorință de cunoaștere. Pe lângă informațiile teoretice oferite, participanții s-au putut deelcta și cu momente de punere în practică a teoriei de către o echipă de voluntari a Crucii Roșii Bacău,  în cazuri de urgență precum stările de leșin și stopul-cardio-respirator. 

Cu mult entuziasm și plăcut surprinsă de rezultatele acțiunii, Raluca Năstase, consilier local PDL, a declarat că "Activitatea a fost frumoasă și impresionantă, cursul de prim ajutor devenind imediat discutat în plen iar aplicațiile practice, de real folos în a salva viața unui om".

La finalul celor două ore de activitate, tinerii au considerat de bun augur informațiile primite, realizând cât este de important să știm să acordăm primul ajutor și, mai ales să cunoaștem situațiile când trebuie să sunăm la serviciul de urgență 112.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.