joi, 25 aprilie 2013

Daruri și zâmbete pentru Caravana Iepurașului 2013, a Crucii Roșii Bacău


Iepurașul de la Crucea Roșie Bacău nu e mustăcios, însă-i drăgăstos!





Odată cu primăvara, Iepurașul drăgălaș de la Crucea Roșie Bacău dă fuguța prin oraș pentru a strânge cât mai multe cadouri pe care să le împartă copiilor nevoiași. Deși majoritatea copiilor așteaptă cu nerăbdare să primească de la Iepuraș ouă de ciocolată sau hăinuțe noi, cei care provin din familii cu lipsuri materiale, nu-și doresc decât să aibă ce să mănănce. Ei nu vor neapărat ciocolată ci se mulțumesc chiar și cu o eugenie sau o pungă de pufuleți, pe care în mod normal, nu le pot avea. Așa că, în această perioadă, Iepurașul sprinten și jucăuș de la Crucea Roșie Bacău fuge prin real, Hypermarket Bacău și prin Școala "Alexandru Ioan Cuza", pentru a culege zâmbete pe care să le împartă astfel încât să le coloreze viața, celor care până acum au avut parte de foarte multe momente gri. 

Începând de astăzi, 25.04.2013, voluntarii Crucii Roșii Bacău, vor fi și ei prezenți în Cora Bacău, pentru a informa populația despre Campania de Paște din cadrul proiectului "Banca de Alimente", astfel încât să sară în ajutorul Iepurașului. 




Elevii din Școala "Alexandru Ioan Cuza" Bacău, colorează viața celor nevoiași prin gesturile sale pline de inocență, dăruire și bucurie.  




Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în luna aprilie, cu mult drag și voie bună, elevii gingași ai Școlii "Alexandru Ioan Cuza", au pregătit cadouri copiilor mai nevoiași ca ei, pentru a le hrăni acestora un vis!  

Astfel, în data de 1 aprilie, respectiv 25.04.2013, s-au strâns 650 de jucării, 35 jucării din pluș, 285 de kg de haine, 10 perechi de încălțăminte, rechizite pentru 30 de copii și 68 de kg de alimente greu perisabile. 



Prima zi din Caravana Iepurașului vine cu surprize pentru persoanele defavorizate din localitățile Onești, Comănești și Moinești




Aproximativ 50 de voluntari implicați, veseli și cu o energie debordantă, depun mult suflet și efort în activități de informare despre campania de Paște, în real, -Hypermarket, Cora Bacău și în 9 instituții de învățământ din județul Bacău (Şcoala “Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala “Mihail Sadoveanu”,  Şcoala “Ion Creangă”,  Şcoala “Al. Piru-Mărgineni”, Colegiul Naţional “Ferdinand I”, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic “Ion Ghica”, Colegiul de Artă “George Apostu”, Colegiul Catolic “Sf. Iosif”, Colegiul “Mihai Eminescu”). 

De asemenea, produsele colectate până în momentul de față, respectiv cele 100 de pachete donate de către Cora Bacău, au fost pregătite dis-de-dimineață, cu multă grijă și pasiune de o echipă de voluntari tineri, de la Crucea Roșie Bacău. 

"Sunt foarte încântată că am putut să vin astăzi la Crucea Roșie Bacău pentru a ajuta la realizarea pachetelor pentru acești oameni care au o soartă nefericită datorită problemelor socio-economice cu care se confruntă. Deși eu nu voi participa mâine, în cadrul Caravanei Iepurașului sunt de părere că munca pe care am depus-o până acum, îmi oferă un imens sentiment de satisfacție. De astfel, voi aștepta cu mult entuziasm ziua de luni, când voi merge și eu să împart cadouri beneficiarilor. 

În prima zi de distribuție, colegii mei sunt cei care vor aduce un adaos  de mulțumire efortului nostru comun de a răspândi bucurie și speranță celor nevoiași. Și ce a contat astăzi cel mai mult pentru mine, au fost acei copii adorabili,  de la Școala Alexandru Ioan Cuza, care l-au asaltat pe Iepuraș cu numeroase îmbrățișări, pupicei, concomitent cu pachetele minuțios pregătite de ei.", ne-a zis veșnic euforica și silitoarea noastră voluntară, Anca Moței.


"Astăzi am petrecut aproape 7 ore în sediu. Și pot spune că nu sunt obosită deloc. Mai sunt câteva ore și voi merge și la Cora pentru a distribui pliante cetățenilor pliante despre campania Crucii Roșii Bacău, o inițiativă esențială pentru comunitatea defavorizată. Abia aștept! Sper să reușesc să conving cât mai multe persoane să doneze. Pentru acești oameni nevoiași contează foarte mult! De altfel, și pentru noi fiindcă de noi depinde gestul fiecăruia dintre cumpărători, de a dona un aliment greu perisabil sau măcar un pachet de biscuiți. Că doar, puțin câte puțin, se adună și se face un întreg. Mâine voi fi iar la Crucea Roșie, cu forțe proaspete, nu pentru a dărâma munții din loc ci pentru a merge în deplasare, la Onești, unde voi contribui la împărțirea de cadouri cu zâmbete!", spune Alexandra Avram, voluntară de câteva luni la Crucea Roșie Bacău, însă cu un număr mare de ore de activitate desfășurate.  


Deosebit de implicată și nelipsită de la activități este și Andreea Mandache care ne-a spus următoarele: "Îmi place foarte mult aici, la Crucea Roșie. Mă simt cu adevărat utilă! Dacă aș putea, aș veni în fiecare zi ca să ajut."

Deși nu locuiește în oraș, Ciobanu Brîndușa vine mereu cu zâmbetul pe buze, la sediul Crucii Roșii Bacău. La finalul activităților de astăzi, ea ne-a zis: "Ce pot să mai fac? Dacă mai aveți nevoie de ceva, să îmi spuneți. Că acum nu am ce face și nu vreau să stau degeaba. Vreau să mai ajut cumva, indiferent despre ce este vorba. Pot să vă ajut și la curățenie daca este nevoie! "

Iată cum acești voluntari, sunt dedicați misiunii umanitare a organizației noastre, reușind să aducă de fiecare dată, zâmbete și bucurii, chiar dacă nu au vreo specializare în acest sens. Ei sunt sufletiști și prin asta, spunem totul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.