marți, 12 martie 2013

SESIUNEA ORDINARĂ A ADUNĂRII GENERALE DE CRUCE ROŞIE BACĂU, MARTIE 2013


Luni, 11 martie 2013, la Sala de conferințe a S.C. AGRICOLA S.A., a avut loc ședința de Comitet al Crucii Roșii Bacău, respectiv Adunarea Generală a organizației, în cadrul căreia au fost prezentate raportul de activitate, situația financiară pe anii 2011-2012 și proiectele pe următorii doi ani.

Adunarea Generală a Crucii Roșii Bacău


Momentul debutant al şedinţei a fost prezentarea celor 7 Principii Fundamentale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, de către voluntarii filialei Bacău după care a urmat prezentarea Raportului de activitate şi a situaţiei financiare, pe anii 2011-2012. Conform liniilor de direcţie trasate în domeniile social, şi educaţie pentru sănătate, în cadrul raportului au fost anunţate şi proiectele de viitor, pe următorii 2 ani. Din această perspectivă, evidenţiem dezvoltarea Centrului de Îngrijiri la Domiciliu şi in alte zone din Judeţul Bacău (Buhuşi, Odobeşti, Răchitoasa, Secuieni, Traian) beneficiind de subvenţie de la Ministerul Muncii, finanțare de la CJ Bacău dar şi contribuţiile lunare ale angajaţilor din diverse medii de activitate.

Prezentarea celor 7 Principii Fundamentale de Cruce Roșie și Semilună Roșie 

Mădălina Vlasie, voluntar Crucea Roșie Bacău, prezentând Raportul de activitate al filialei, pe anii 2011-2012

De altfel, şi achiziţionarea unor autoturisme, cu dotările necesare acoperirii nevoilor beneficiarilor, constituie un pion principal în vederea dezvoltării programelor desfăşurate, pentru a veni în sprijinul serviciului de îngrijiri la domiciliu şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Alegerile prin vot secret 

Pe lângă creionarea proiectelor de viitor, în cadrul şedinţei, au fost aleşi prin vot secret, de către membrii Crucii Roşii Bacău: noul preşedinte de Comitet, acesta fiind dl. Prof.univ. ing. dr. Dumitru Bontaş şi membrii Delegaţiei Crucii Roșii Bacău la Adunarea Crucii Roșii Române, aceștia fiind dl. Viorel Ilie, Primarul Municipiului Moinești, respectiv dl. Adrian Colibaba, director medical SAJ Bacău.  La desemnarea voturilor, dl. Prof. univ. ing. dr. a declarat că această funcţie reprezintă “o mare sarcină de a se angaja în activităţile Crucii Roşii Bacău, mai bine decât a făcut-o până în prezent ”. Pesemne că, ani de-a rândul, şi-a îndeplinit sarcinile, însă funcţia actuală a unuia din membrii veterani de Cruce Roşie, ne promite mult mai multe. Fâcănd referire la prof. Nicolae Nicoară care a scris cartea “Crucea Roşie Română. Aproape o poveste…”, dl. preşedinte Dumitru Bontaş, a făcut o scurtă transpunere a progresului filialei de Cruce Roşie Bacău, în istoria sa de până acum, şi ne-a asigurat că prin efort comun, deopotrivă, vom contribui la continuitatea poveştii Crucii Roşii.

Un pas în trecutul Crucii Roşii Bacău a făcut şi dna. Dr. Aurelia Ţaga, director medical al Spitalului de Pediatrie Bacău. Amintindu-şi de vremurile în care erau organizate cursuri de calificare doar de Surori de Cruce Roşie, dna. Aurelia Ţaga, a precizat că „dezvoltarea acestor cursuri de calificare organizate de către Crucea Roşie Bacău, s-a dovedit a fi foarte utilă pentru multe persoane care şi-au găsit de lucru în urma calificării obţinute. Iar rezultatele la nivel de organizaţie, se datorează întregii echipe tinere şi energice care este prezentă peste tot, vara pe litoral, pe stradă, şi iarna luptându-se cu nămeţii, fapte pentru care le arăt aprecierea şi recunoştinţa mea”.

Există o echipă a Crucii Roşii Bacău care se manifestă mai puţin vocal dar care face mult mai multe lucruri. Materialul pe care l-am avut astăzi la dispoziţie, în faţa noastră ne-a demonstrat acest lucru. Şi uitându-mă la aceşti tineri voluntari, care sunt destul de numeroşi, cred că aceştia au venit aici pentru că au găsit în mod cert un răspuns la întrebările lor, de la această vârstă”, ne-a spus şi dna. Oana Chelaru, vicepreşedinte al Crucii Roşii Bacău.

Felicitările au fost bineînţeles mult mai multe. Acestea au venit şi din partea distinşilor domni, membri ai Crucii Roşii Bacău, dintre care: dl. Adrian Colibaba, dl. General Mihai Simionescu,  dl. Viorel Ilie, dl. Dumitru Ficuţă, dl. Ilarion Mâţă, dl. Valentin Iancu Mârzac.

În cele din urmă şedinţa s-a încheiat cu stabilirea unei noi întruniri de Comitet, cu un nou Preşedinte ales şi cu noi forţe de muncă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.