duminică, 20 ianuarie 2013

Crucea Roșie Bacău a asigurat primele servicii de asistență medicală de urgență, pentru primul concert din anul 2013




În data de 18 ianuarie 2013, trupa TAXI a cântat în primul concert al acestui an. De asemenea, Crucea Roșie Bacău a asigurat primele servicii de asistență pentru astfel de evenimente artistice, în cadrul concertului  TAXI.






Concertul a fost unul interactiv care le-a adus băcăuanilor multă bună-dispoziție și satisfacție.


Mai jos, puteți să vizionați câteva fotografii de la concertul TAXI, din Bacău.

ioanacle's Concert TAXI album on Photobucket

joi, 17 ianuarie 2013

Acordă și tu câteva procente de fericire! Contribuie 2% pentru 100% fericire!






Având în vedere că în această perioadă, Crucea Roșie Bacău  desfășoară Campania "Contribuie 2% pentru 100% fericire!", ne-am propus să-i aflăm mai multe despre relevanța direcționării a 2% din impozitul pe venit, de la d-ra Marlena CLEANU, Manager Proiecte Crucea Roșie Bacău.



“Așa cum știți, orice persoană fizică sau juridică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit către un ONG, care în mod normal, oricum se duc la stat. Însă mulți dintre cetățeni încă nu știu că acești 2% pot fi redirecționați. Și ceea este și mai grav, este faptul că multora nu le pasă. Astfel de persoane, merg pe considerentul că firma la care lucrează va direcționa cei 2% în locul lor.

Este greu de crezut, și totuși indiferența sau comoditatea încă există în rândul multora dintre noi. Chiar și printre cunoștințele mele am întâlnit fel de fel de răspunsuri care confirmă că se preferă nepăsarea, când i-am întrebat dacă știu ce înseamnă cei 2%: «Da știu.. Dar de ce să mă complic, și să am bătăi de cap pentru a mă documenta despre cei 2% din impozitul pe venit, după care să completez nu stiu ce formular?»
  Alții spun că au timp pentru a se decide, și în final ajung să nu mai direcționeze 2% din impozitul pe venit, nicăieri.




De ce să nu folosim în mod logic și conștient cei 2%?
Decât să îi lăsăm să se irosească, putem face ceva util cu aceștia. Putem să arătăm că ne pasă și că putem ajuta! Nu ne costă nimic! Trebuie dpar să avem răbdarea de a ne informa și apoi să completăm câteva date în formularul de direcționare a 2%. Acești 2% pot varia de la un salariu la altul, iar convertiți se adună și conduc la fapte mărețe.”


Dacă nu știți încă unde să îi direcționați, dl. Dan Marcel BABLIUC, director Crucea Roșie Bacău, ne ilustrează în continuare câteva dintre motivele cele mai importante, pentru a alege să îi direcționăm către Crucea Roșie Bacău.




Nu trebuie să fim neapărat bogați pentru a putea ajuta. Oricine este salariat, poate contribui la fericirea altora. Nu te costă absolut nimic. Poate doar puțin timp și răbdare... Și bineînțeles, dorința de a face ceva util pentru comuniate!

Prin intermediul campaniei Crucii Roșii Bacău, "Contribuie 2% pentru 100% fericire!" dorim să informăm publciul că poate alege să acorde câteva procente de fericire. 




Ce înseamnă acest lucru? 
Este vorba despre un simplu gest, acela de a direcționa cei 2% din impozitul pe venit, pe anul 2012, către Crucea Roșie Bacău?


De ce tocmai către această organizație? 
Într-adevăr sunt tot mai multe instituții care demarează o astfel de campanie. Însă pentru Crucea Roșie Bacău campania 2% este vitală. Și nu numai pentru organizație, ci și pentru beneficarii noștri. Pentru a-i putea sprijini în continuare avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. Numărul persoanelor vulnerabile este în continuă creștere iar fondurile noastre devin insuficiente pentru a face față solicitărilor. De aceea, campania 2% reprezintă o resursă importantă, datorită căreia în anul 2012 am reușit să dezvoltăm Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău. De asemenea, am asigurat continuitatea îngrijirilor socio-medicale, la domiciliu pentru 120 de vârstnici. 

Anul acesta,  prin fondurile din campania 2%, ne-am propus să investim nu numai în Serviciul de Ambulanță și cel social, ci și în domenii de activitate precum educația și sănătatea, primul ajutor și intervenția în situații de urgență.

În condițiile în care, la nivel local, în fiecare an ne confruntăm cu situații de urgență provocate fie de calamități naturale (inundații, ninsori abundente etc. ), fie de alți factori (accidente, ) avem nevoie de fonduri pentru a interveni oricând cu echipaje cât mai bine pregătite și materiale necesare pentru a acoperi nevoile pe termen imediat și apoi, pe termen mediu și lung ale sinistraților.

Deoarece anul trecut, numărul copiilor aflați în situații de risc ( abandon școlar, sărăcie, boli etc.) a crescut, ne propunem ca prin programe de acces la educație și prin programul Banca de alimente să le oferim acestora, oportunitatea de a se bucura copilărie.

Nu îi vom uita însă nici pe bunicii din cadrul Centrului de Îngrijiri la domiciliu, pentru care fericirea deplină înseamnă a nu fi uitați și neîngrijiți.

În plus față de alte organizații, pentru a vedea în ce se transformă cei 2%, în primul semestru al fiecărui an, puteți accesa raportul anual de activitate al filialei, raport care va putea fi găsit atât pe bolg cât și pe site-ul www.crucea-rosie.ro.






Din cele aflate, putem alege să oferim câteva procente de fericire celor care sunt mai puțin fericiți. Aceștia, își vor găsi fericirea în sprijinul nostru. Crucea Roșie Bacău împreună cu voi, contribuie la binele comunității. Puteți arăta că vă pasă de libertatea pe care o avem, de a nu lăsa cei 2% din impozitul pe venit să se ducă la stat!

Voi ce părere aveți despre direcționarea a 2% din impozitul pe venit? Săriți în sprijinul copiilor care nu știu ce înseamnă o copilărie fericită sau a vârstnicilor care se chinuie să supraviețuască? Vreți să îi ajutați pentru a le mai ușura suferința? Sau stați pe tușă?

Sperăm că veți arăta că românii pot fi solidari, nu numai atunci când se întâmplă un dezastru, și chiar și atunci, fiecare cu pungile pline, pe cont propriu. Haideți să fim uniți acum, înainte ca alte dezastre să se întâmple și înainte ca cei care se chinuie să supraviețuiască să nu mai aibă nicio șansă!

Descarcă de aici Formularul 230! (Pentru angajații cu contract de muncă, care au venituri numai din salarii)
Descarcă de aici Formularul 200! (Pentru angajații care au venituri din alte surse)


vineri, 11 ianuarie 2013

2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PENTRU CRUCEA ROȘIE BACĂU























Ce înseamnă 2% din impozitul pe venit?

Din punct de vedere fiscal, contribuabil este orice persoană fizică sau juridică care datorează un impozit statului, fie în calitate de datornic de stat, fie de persoană care datorează impozit statului.
Prevederea 2% din Codul Fiscal este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii (persoane fizice) pot direcționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație). Puteți astfel decide către cine merg 2% din impozitele dumneavoastră și contribuiți la eficientizarea cheltuirii banului public!

Cadrul legal
Conform  legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal art. 57 alin. (4), cu modificările și completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial 662/1.08.2006, “contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit, pentru susținerea entităților non-profit care se înființează și funcționează în condițiile legii.”

De ce să direcționezi 2% din impozitul tău pe venit către Crucea Roșie Bacău?
Nu vă costă nimic și puteți ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dumneavoastră direcționând  cei 2% din impozitul tău pe venit către o organizație neguvernamentală, dacă vrei să te asiguri că acești bani for fi în folosul comunității. O astfel de organizație este Crucea Roșie Bacău, unde voluntarii și personalul calificat lucrează pentru a ajuta persoanele vulnerabile. Beneficiarii noștri sunt rațiunea noastră de existență de 136 ani!
Anual, peste 5.000 persoane aflate în situație de marginalizare socială și risc sunt asistați de către Crucea Roșie Bacău.
Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, Crucea Roșie contribuie la alinarea și prevenirea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, asigură respectul față de demnitatea umană fără a face nicio discriminare legată de naționalitate, rasă, religie, vârstă apartenență socială sau politică.

Alege să direcționezi 2% din impozitul tău pe venit către Crucea Roșie Bacău pentru a reuși împreună, să ajutăm cât mai mulți oameni care suferă de foame, sunt singuri și imobilizați la pat.  
Bineînețeles că puteți alege să drecționați acești bani către organizații non-profit cu domenii de activitate precum social, educațional, cultural, ecologie etc. Deoarece nu există posibilitatea direcționării procentului 2% din impozitul pe venitul anual către mai multe entități non-profit, nu aveți nici posibilitatea alegerii mai multor programe de activitate. Însă la Crucea Roșie Bacău, datorită domeniilor specifice de activitate precum social, primul ajutor, situații de urgență, tineret și voluntariat, serviciul de ambulanță al Crucii Roșii Bacău, puteți alege să sprijiniți dezvoltarea nu doar a unui program, ci a unei multitudini de programe.

Obiectivele noastre:

- să sprijinim grupurile dezavantajate ale comunității prin programe sociale, medicale și educaționale;
- să atragem atenția opiniei publice asupra nevoilor acestor grupuri;
- să încurajăm parteneriatele între sectorul administrativ, public și privat.

Orientând, atât dumneavoastră cât și prietenii, rudele, colegii și angajații, cota de 2% din impozitul pe venit nu vă costă nimic însă….

Puteți contribui la :

- asigurarea unui transport/consult la medic cu ambulanța Crucii Roșii Bacău pentru orice persoană aflată în situație de urgență;
- puteți asigura o jumătate de lună de viață decentă pentru o mamă și copilul ei fără posibiltăți materiale;
- asigurarea condițiilor minime de viață pentru o victimă asistată în urma unui dezastru natural;
- asigurarea accesului la educație, socializare și pregătire profesională a unui tânăr fără posibilități;
- acoperirea costului unei luni de îngrijiri la domiciliu pentru un vârstnic. Acestea sunt doar câteva exemple în care vă puteți implica după următorii pași….


Cum se procedează pentru a direcționa 2% din impozitul pe venit către Crucea Roșie Bacău?
Pentru a direcționa acest procent din impozitul pe venitul din anul 2012, va trebui să completați și să semnați cererea (pentru salariați) sau declarația (dacă aveți venituri independente). În cazul în care nu știți cât reprezintă 2% din impozitul dumneavoastră, lăsați spațiu liber. Apoi, acest formular se trimite prin poștă gratuit la administrația financiară pe raza căreia aveți domiciliul sau la sediul Crucii Roșii Bacău din strada Oituz, nr.61, Bacău.

Dacă aveți venituri numai din salarii completați  Formularul 230, pe care îl puteți descărca de aici
Dacă aveți venituri din alte surse (din exercitarea profesiilor medicale, comerț, avocatură, notariat, contabilitate autorizată etc.) completați Formularul 200, pe care îl puteți descărca de aici.
 După ce ați completat și semnat, unul dintre formularele de mai sus, nu mai trebuie decât să îl transmiteți prin e-mail la adresa crucearosie.bacau@gmail.com sau prin poștă la sediul Crucii Roșii Bacău, din strada Oituz nr. 61, Bacău (cod poștal 600251).

Cum veți ști ce s-a realizat din contribuția dumneavoastră de 2% direcționată către Crucea Roșie Bacău?
În primul semestru al fiecărui an, Crucea Roșie Bacău realizează raportul anual al filialei, raport care va putea fi găsit și pe site-ul Crucii Roșii, la adresa www.crucea-rosie.ro sau http://crrbc.blogspot.com/
În anul 2012, din fondurile strânse în urma campaniei 2%, am reușit:
- să achiziționăm aparatură medicală pentru dotarea unei ambulanțe;
- să acoperim costul îngrijirilor socio-medicale pentru 120 de vârstnici, beneficiari ai Crucii Roșii Bacău;
- să achiziționăm materiale sanitare pentru dotarea a 5 truse de prim ajutor dintre care 2 au fost întrebuințate în cadrul programului "Primul ajutor pe litoral", iar celelalte 3 au fost utilizate de către asistenții medicali ai Crucii Roșii Bacău, care au asigurat servicii de prim ajutor pe Ștrandul Letea Bacău.

Date de identificare necesare pentru a fi trecute pe fișa/cererea de îndreptare a cotei de 2% (în cazul în care descărcați fișa de pe site-ul www.anaf.ro) :
1) Cod fiscal: 4591937
2) Banca : Banca Comercială Română ( BCR) – sucursala Bacău
3) Contul : RO20RNCB0026030909190001

Gândește-te că cei 2%, pe care îi direcționezi către Crucea Roșie Bacău, pot însemna câțiva zeci de lei prin care poți oferi: hrană celor care suferă de foame, bucurie pentru niște copii inocenți, speranță pentru vârstnicii singuri și neajutorați.
Un gest mic pentru tine poate însemna fericirea celor nevoiași!
Direcționează acum cei 2% din impozitul la stat către Banca de alimente a Crucii Roșii Bacău și Serviciul de Ambulanță Bacău, programe prin care poți sprijini peste 1500 de persoane din județul Bacău.





Unde-s 2, puterea crește! Contribuie 2% la sprijinirea persoanelor vulnerabile!

Fii unul din cei 100% care direcționează 2% către Crucea Roșie Bacău! 

Spune-le și cunoștințelor tale cum pot sprijini oamenii nevoiași prin programele Crucii Roșii Bacău!



Un om de valoare pentru Constanța



 Este momentul să îţi dovedeşti principiile, trăirile, convingerile. În perioada 6 ianuarie – 28 februarie 2013 votează eroii din orașul Constanța şi promovează excelenţa. În martie 2013 ei vor fi premiaţi la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa”. Spune-ţi cuvântul şi promovează valorile.


Centrul medical ISIS din Constanța de 2 ani promovează excelența în orașul Constanța prin alegerea a 10 oameni de valoare, câte 1 pentru o secțiune. Doamna director de la Crucea Roșie Constanța a  fost propusă pentru secțiunea dezvoltarea societății. Începând cu 6 ianuarie până în data de 28 februarie se votează on-line pe adresa www.oamenidevaloare.ro.

"Orice vot mă poate ajuta. Prin acest lucru  pot mulțumi tuturor voluntarilor pe care îi reprezint și se pot arăta  realizările Crucii Roșii", ne-a declarat dna. Carmen Lungu, director Crucea Roșie Constanța.

Întrucât, Crucea Roșie există pretutindeni, misiunea acesteia fiind alinarea suferinței umane și contribuind la dezvoltarea comunității locale, naționale și, implicit globale, putem arăta în continuare că spiritul de Cruce Roșie este în fiecare dintre noi!

Facem astfel apel voluntarilor de Cruce Roșie din România și tuturor cetățenilor care au fost ajutați de această organizație sau sprijină programele organizației, să fie solidari și să aprecieze munca Crucii Roșii desfășurată în comunitatea constănțeană. De la o comunitate la alta, poate că activitățile Crucii Roșii diferă una de alta, însă scopul nostru este același: să venim în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Noi ne-am arătat deja recunoștința pentru activitățile desfășurate de către Crucea Roșie Constanța, în folosul comunității, și am votat-o pe doamna director Carmen Lungu!

Și dumneavoastră o puteți vota pe doamna Carmen Lungu,  un om de valoare din Crucea Roșie Română! Intră pe site-ul http://www.oamenidevaloare.ro și votează un om nobil, cu calități profesionale deosebite, puse în slujba societății.

Împreună pentru dezvoltarea societății românești! Împreună pentru umanitate!

joi, 10 ianuarie 2013

CURS DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN CAZ DE DEZASTRE



La sfârșitul anului trecut, la festivitatea de premiere a voluntarilor, 20 de tineri au fost selectați pentru a participa în această primăvară la o sesiune de instruire. Astfel, în cadrul cursului, tinerii voluntari vor învăța cam tot ce se poate despre cum să acționeze în caz de dezastre. După absolvirea acestui curs, se va constitui un detașament de intervenție în situații de urgență cu cinci dintre cei mai buni voluntari. (Florentin RADU)

Sursa: http://www.ziaruldebacau.ro




AMBULANȚA CRUCII ROȘII, APROAPE 500 DE CAZURI ÎN 2012

Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău a răspuns unui număr de aproximativ 500 de solicitări în tot anul 2012. S-au asigurat servicii de transport pacienți la domiciliu, transport pacienți la spital, asistență medicală de urgență și consultații de urgență la domiciliu. “Pe tot parcursul anului 2012, serviciul de transport pentru pacienții cu dializă a contribuit la transportul a cetățenilor cu grave afecțiuni ale rinichilor precum insuficiență renală cronică”, a arătat directorul instituției, lt.col.( r) Dan Marcel Babliuc. Totodată, Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău a preluat și transportul în condiții optime și sigure, în lunile noiembrie și decembrie, pentru opt dintre pacienții înregistrați cu astfel de afecțiuni, în vederea prezentării acestora la dializă de două sau de trei ori pe săptămână. (Florentin RADU)

Sursa: http://www.ziaruldebacau.ro


marți, 1 ianuarie 2013

Ce au făcut cei de la Crucea Roşie Bacău în ultima zi a anului 2012

În condiţiile în care în ultima zi din an, românii se pregătesc intens pentru noaptea dintre ani, pentru a merge în diferite locaţii precum restaurante, cluburi sau pentru a găti ultimele mâncăruri pentru a sta acasa, cu familia, cei de la Crucea Roşie Bacău nu se încadrează în tiparul respectiv.  Aceştia au pornit dis-de-dimineaţă la drum, însă nu pentru a merge la un salon de înfrumuseţare sau la ultimele cumpărături pentru Revelion ci pentru a ajunge la câteva familii din localitatea Dămieneşti, din judeţul Bacău.

Ce-i drept, de gătit tot au gătit, însă nu doar pentru ei şi familiile lor, ci şi pentru alte persoane nevoiaşe. Astfel, au pregătit mâncare caldă şi pachete cu produse de igienă, haine, jucării şi dulciuri după care le-au împărţit copiilor din unele familii defavorizate din Dămieneşti.



 Încărcaţi cu daruri multe, au continuat să aducă bucurie în sufletul copiilor chiar şi în ultima zi a anului 2012!

Unul dintre cazurile pe care Crucea Roşie Bacău l-a sprijinit a fost în urma sesizării acstuia dintr-un articol din ziarul "Deşteptarea", după cum urmează:


Sarbatori cu masa goala pentru o familie cu sase copii
familie-saraci-damienesti
O farfurie de branza cu smantana, primita de la o vecina, atat au au avut pe masa de Craciun sase frati din Damienesti. Parintii nu au avut bani sa cumpere de mancare, iar de cadouri nici nu poate fi vorba in aceasta familie. Copiii au auzit ca la trecerea dintre ani se poate implini o dorinta. Cei mari viseaza sa nu mai citeasca la lumanare, dar cei mici nu-si doresc decat sarmale.
Gheorghe Curcan are 32 de ani si locuieste impreuna cu sotia, Cristina, si cu cei sase copii intr-o casuta neterminata din satul Dragesti, comuna Damienesti. Sunt, asadar, 8 la masa, toti au nevoie de haine si incaltari, dar singurii bani care le vin lunar sunt cei 240 de lei, alocatia copiilor. „Din banii astia nu iei mare lucru la atatia, ne-a spus trist barbatul. Muncim prin sat si eu, si sotia, dar mai mult pentru ceva de mancare. Ma credeti ca de Craciun am plans amandoi? Ne-a dat o vecina o farfurie de branza cu smantana. Altceva n-am avut. Cei mici au intrebat de sarmale. Cum sa nu plangi?” Porcul din care ar fi trebuit sa le faca mancare copiilor de sarbatori a murit in vara. Alte animale nu au. Putinul pamant l-au dat la asociatie si au primit grau pe el. Macar au avut de paine.
Dorinte pentru ultima noapte a anului
Sarbatorile nu le-au petrecut doar cu masa goala, ci si in intuneric. „Noi ne-am ridicat o casuta muncind asa, prin sat, pe ceva bani sau materiale de costructie, povesteste barbatul. O camera e gata si stam in ea, dar n-am mai avut bani pentru curentul electric. Ne-ar trebui cam 2000 de lei, pe care nu-i putem strange.” Din cei sase copii, trei sunt scolari. Se intorc acasa dupa-amiaza, iar iarna nu mai prind lumina zilei pentru a-si face temele. Scriu la lumanare sau prin vecini. Tot in prizele altora incarca si telefonul mobil pe care il tin numai pentru urgente, daca se imbolnaveste vreun copil. „Caldura le fac, asa, carand lemnele cu spatele din padure, dar curent de unde sa le aduc?” Au solicitat ajutor social de la primarie. „Poate din 2013”, spera barbatul. Pana atunci au alta grija: copiii se pregatesc sa-si puna o dorinta in noaptea dinspre ani. „Cei mari vor lumina la bec, dar inteleg ca-i greu. Ce ma fac eu cu cei mici? Cer tot sarmale.” Sarac dar cu rusine, Gheorghe Curcan si-a calcat pe suflet si ne-a cerut ajutorul.

Sursa: http://www.desteptarea.ro/

 



Un alt caz impresionant este cel al unei doamne care a cerut cu disperare sprijinul celor de la Crucea Roşie Bacău, printr-o scrisoare trimisă în preajma Crăciunului. Deşi nu au putut ajunge atunci, cei de la Crucea Roşie şi-au îndeplinit şi de această dată misiunea de a-i ajuta pe cei în suferinţă. Astfel, tot în cursul zilei de 31 decembrie 2012, pe lângă cei şase copii care-şi doreau să mănânce sarmale, li s-au mai îndeplinit dorinţele şi altor 3 copii.

Este vorba despre copiii acelei doamne care a trimis scrisoarea către Crucea Roşie Bacău, prin intermediul căreia îşi spunea durerea şi tragica poveste a vieţii sale.



Ultima zi din acest an a fost aşadar una specială, pentru aceşti copilaşi, care au trăit momente de bucurie şi speranţă. Nu numai pentru ei a fost o zi cu totul aparte, ci şi pentru echipa de la Crucea Roşie Bacău, care a marcat cu multă dragoste, dăruire şi umanitate chiar şi ultima zi din calendarul anului 2012. Iar pentru anul acesta, nu rămâne pentru ei decât forţa de a munci în scopul într-ajutorării comunităţii, întrucât buni şi sufletişti au fost dintotdeauna!