miercuri, 31 martie 2010

L-au primit pe Iepuraş

L-au tras de codiţă, i-au smotocit urechile, l-au învârtit în horă şi i-au spus poezii. Iepuraşul de Paşte a poposit la două şcoli, plin de cadouri. Chiar dacă a ieşit cu blăniţa şifonată după atâta joacă, Iepuraşul Crucii Roşii pleacă din nou la drum, de data aceasta la bătrânii din Bacău şi în satele cele mai sărace ale judeţului.

Şi-a încărcat pachetele şi-a plecat la drum. Nu în desagă, ci în maşina Crucii Roşii. Iepuraşul de Paşte şi-a continuat caravana începută săptămâna trecută la două şcoli din oraş. Primul popas l-a făcut la Şcoala nr. 9 din Gherăieşti. Copiii l-au aşteptat cu zâmbete, pupici şi poezii, iar părinţii au primit alimente pentru masa de Paşte.

După ce şi-a tras răsuflarea, Iepuraşul a ajuns la Şcoala Nicu Enea, unde îl aşteptau alţi copii, la fel de pregătiţi.

Cei mai mici au fost şi cei mai jucăuşi. L-au tras pe Iepuraş de urechi şi de codiţă, după ce l-au învârtit bine într-o horă.

Iepuraşul nu se va opri aici. În Săptămâna Mare nu va avea timp odihnă.

Crucea Roşie a reuşit prin proiectul Banca de Alimente să strângă circa 2.200 de kilograme de mâncare, pe care le-a împărţit la 120 de familii. În fiecare zi, zeci de telefoane sunt primite de cei de la Crucea Roşie din partea familiilor nevoiaşe sau vecinilor acestora, care solicită ajutor. Cei care vor să-l ajute poe Iepuraş să ajungă la cat mai mulţi copii sau bunici sărmani o pot face donând alimente în coşurile amenajate în trei supermarketuri din oraş sau prin donaţii directe la sediul Crucii Roşii Bacău din strada Oituz.

R: Cristina-Maria CUCU, Daniel BECNHEA 
I: Daniel BENCHEA

Sursa: 1TV Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.