luni, 27 august 2012

Iuliana Tudor învață să salveze vieți




Iuliana Tudor învaţă să salveze vieţi! 
 Iuliana Tudor învaţă să salveze vieţi!


Iuliana Tudor este una dintre personalităţile României care au ales să devină voluntari ai Crucii Roşii.

Acest statut este, pentru ea, o responsabilitate atât în universul mediatic - prin comunicarea în spaţiul public a misiunii Crucii Roşii, dar şi în plan personal - pentru că voluntarii de Cruce Roşie sunt, ei înşişi, un exemplu pentru ceilalţi. Din acest motiv, Iuliana Tudor i-a urmat pe cei de la Crucea Roşie într-o Tabără Internaţională de pregătire în situaţii de urgenţă, demers care se desfăşoară în judeţul Braşov, la Cheile Gradiştei, în perioada 20-26 august.
Iuliana TudorÎn cadrul acestui eveniment, voluntarii - tineri care se implică activ în activitatea Crucii Roşii, sunt pregătiţi pentru a salva vieţi în situaţii-limită. Trainerii sunt specialişti din ţări precum Germania, Bulgaria, Olanda, dar şi invitaţi de la Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. În cadrul săptămânii de pregătire, voluntarii, printre care şi Iuliana Tudor, participă la ateliere pe diferite teme. Astfel, învaţă cum se organizează o tabără de refugiaţi - cum se montează un cort, cum se porneşte un generator de curent, cum se foloseşte o pompă de apă, dar sunt pregătiţi şi să ofere primul ajutor în situaţii de urgenţă, participă la cursuri de comunicare, de suport psihologic şi acţiuni interactive între voluntari, astfel încât Crucea Roşie să fie, cu adevărat, o echipă.
Iuliana Tudor a participat activ la toate acestea, iar rezultatul îl puteţi vedea în gala Crucii Roşii, eveniment care va fi difuzat în curând pe TVR1.
Iuliana Tudor
Iuliana Tudor: "Cel mai greu a fost să reuşesc să pornesc generatorul de curent"
"Experienţa alături de Crucea Roşie te schimbă din momentul în care îmbraci vesta roşie, inscripţionată cu semnul lor distinctiv. A fi voluntar al Crucii Roşii este o responsabilitate, pe care, într-o măsură, ar trebui să o aibă fiecare dintre noi. Sunt copleşitoare invitaţiile la generozitate care vin de pretutindeni, însă, să nu uităm, la Crucea Roşie poţi ajuta şi doar prin simpla ta prezenţă - aşa că îi invit pe toţi să caute Filiala de Cruce Roşie cea mai apropiată de locul în care trăiesc şi să încerce sa se implice în activităţile lor. Eu am ales să particip la trainingul din judeţul Braşov. A fost o experienţă care m-a îmbogăţit. Recunosc, cel mai greu a fost să reuşesc să pornesc generatorul de curent. E nevoie de multă forţă… În rest, vă invit să descoperiţi urmărind Gala Crucea Roşie, pe TVR1, în curând", spune vedeta.






Sursa: http://www.protvmagazin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.