luni, 7 martie 2011

Cursuri de Prim Ajutor de baza




 
 
















“Sistem naţional standardizat de formare /training al Crucii Roşii Române în domeniul primului ajutor de bază"


Despre proiect


Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE - Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) un proiect de dezvoltare a unui sistem naţional standardizat de formare în prim ajutor de bază, în conformitate cu standardele europene în vigoare. Proiectul urmăreşte dezvoltarea cunoştintelor în domeniul acordării primului ajutor de bază, precum şi conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii acestor cunoştinţe.
În cadrul acestui proiect sunt implicate toate filialele Societăţii Naţionale de Crucie Roşie din fiecare judeţ din ţară
La Bacau, s-a infiintat Centrul de formare/instruire in domeniul acordarii primului ajutor de bază. Centrul a fost dotat cu echipamente pentru training, astfel încât 100 de voluntari din toate domeniile socioprofesionale  să poată beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor pe durata derulării proiectului, pana in aprilie 2011. Pana la finalul lunii februarie au fost formati in domeniul acordarii primului ajutor de baza 71 de voluntari.
Valoare totală a proiectului este de 2.215.975 EUR din care 1.988.173 euro contribuţia nerambursabilă din Mecanismul Financiar SEE  si 227.802 euro contribuţia Crucii Roşii Române.
Obiectivele proiectului:
•    crearea şi acreditarea naţională şi la nivel european a 47 de centre de formare ale Crucii Rosii Române în primul ajutor de bază  (echipate la standarde europene)
•    pregatirea a 50 de formatori in conformitate cu standardele nationale si europene, care urmează să asigure pregatirea instructorilor si a voluntarilor in domeniul primului ajutor de baza.
•    Informarea si educarea populaţiei cu privire la importanta dobandirii cunoştintelor de prim ajutor de baza si impactul pozitiv al interventiilor de prim ajutor de baza in salvarea vietii. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.