miercuri, 16 martie 2011

Crucea Rosie lanseaza Apel umanitar pentru victimele cutremurului in Japonia



Comunicat de presă




Apel umanitar pentru
Japonia
Bucureşti, 14 martie 2011: Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului devastator din Japonia.
Ambasada Japoniei în România, prin Hiroshi Ku
do, Şef al Depatamentului Politic, a solicitat astăzi, în cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Roşii Române, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia să se facă prin conturile deschise de Crucea Roşie Română.
În data de 11 martie a.c., un cutremur de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declanşând un tsunami cu valuri de peste 7 metri înălţime, care a provocat o tragedie umanitară de mari proporţii.
Rapoartele de până acum spun ca 1886 de oameni au decedat în acest dezastru şi că 2369 de persoane sunt date dispărute. Cutremurul a declanşat incendii şi a distrus zeci de clădiri, lăsând mai mult de 5 milioane de case fără energie electrică şi un milion de locuinţe fără apă.
Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Roşie Română lansează Apelul umanitar de Urgenţă
Ajutor pentru Japonia”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel, dar şi prin punerea la dispoziţia populaţiei a serviciului de restabilire a legăturilor de familie cu rudele aflate în Japonia, prin mesaje de Cruce Roşie.
Sumele colectate vor fi utilizate de către Cruce Roşie Japoneză pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medi
cală şi suport psihologic populaţiei afectate.
Invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române.

Pentru donaţii online şi serviciul de restabilire a legăturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100 / EURO: RO33BRDE410SV06871604100







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.