joi, 2 decembrie 2010

Crucea Roşie Bacău a dat startul campaniei "Caravana Moş Crăciun"

Bacău, 2 decembrie 2010: Crucea Roşie Bacău împreună cu partenerii săi a lansat campania socială „Caravana Moş Crăciun”.

Avem deosebita plăcere de a vă anunţa că Societatea Naţională de Cruce Roşie din România- Filiala Bacău, începând cu 27 noiembrie, a demarat Caravana Moş Crăciun - a V- a ediţie, proiect ce presupune colectarea de alimente greu perisabile, dulciuri, îmbăcăminte şi jucării provenite din donaţii/sponsorizări, în recipiente special amenajate în supermarketuri şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile (în special copii şi vârstnici).

În această perioadă grea, marcată de criză, pe baza anchetelor sociale realizate şi a cererilor numeroase din partea băcăuanilor au fost întocmite proiecte de susţinere pe termen mediu pentru familiile afectate de inundaţii, copii şi vârstnici.

În acest moment, conform anchetelor sociale, Crucea Roşie Bacău a selectat un număr de 1500 elevi – beneficiari la nivelul Judeţului Bacău (preponderent din mediul rural) ai Campaniei “Caravana Moş Crăciun”, 300 persoane vârstnice şi 130 familii afectate de inundaţii.

Pentru început, Caravana Moş Crăciun va fi prezentă în magazinele partenere de până acum:Real - Hypermarket, Metro Cash & Carry, Carrefour şi Plus urmând să se extindă şi în celelalte hipermarketuri care să permită amplasarea recipienţilor/ urnelor de colectare de alimente/bani.

Până în prezent, s-a alăturat campaniei şi: AXN România ( acordă sprijin financiar pentru achiziţionarea a 100 jachete de iarnă pentru copii în Campania „“Fii generos! Ajută o familie de sărbători!“), Sodexo ( tichete pentru alimente 100 familii), Danone România ( produse lactate pentru 130 familii şi copii), Kraft Foods România ( dulciuri pentru copii), Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău şi Inspectoratul Şcolar Bacău ( în liceele din Mun. Bacău s-au montat recipiente pentru colectă îmbrăcăminte, jucării şi dulciuri - Campania „Dăruieşte-i Craciunul”)).

Luna decembrie va fi luna dedicată bucuriei iar voluntarii vor fi implicaţi în campania de colectă de fonduri pentru sprijinirea beneficiarilor stabiliţi în cadru organizat în preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun.

Pe data de 5 decembrie, Ziua Internaţională a Voluntarului, Caravana Moş Crăciun va pleca la drum pentru primii săi beneficiari – 130 familii afectate de inundaţii din Mărgineni şi Bacău vor beneficia de pachete alimentare şi dulciuri.

Evenimentul va începe la ora 11.00, în sala pusă la dispoziţie de SC DAEM Prodcom SRL din strada Arcadie Şeptilici, 7 bis. Cu această ocazie va fi susţinut un spectacol de colinde de către soliştii de la Palatul Copiilor Bacău si voluntarii Crucii Roşii Bacău.



“Sunt familii pentru care mâncarea este de multe ori doar pâine. Grija acestor familii faţă de visul micuţilor lor – de a avea ceva mai bun pe masa de Crăciun şi de a-l primi pe Moşul – este demult abandonată. Credem că prin acest sprijin pe care încercăm să-l oferim familiilor nevoiaşe şi copiilor, putem reda un strop de demnitate şi bucurie unui vîrstnic , unei mame sau unui tată disperat care nu are ce oferi copiilor săi.”, a declarat Cleanu Marlena, coordonator proiect Crucea Roşie Bacău.


Fiţi spiriduşul lui Moş Crăciun dăruind magia poveştii noastre!!! 


Crucea Rosie Bacau - Spot campania de Craciun audio
   
  Asculta  mai multe  audio   clasica




SPOT VIDEO CAMPANIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.