vineri, 7 mai 2010

Suflet răpus de singurătate, casă mistuită de flăcări

Aflasem încă de mic de existenţa Crucii Roşii Bacău. Ştiam că voluntarii din cadrul acestei organizaţii sunt implicaţi în tot felul de activităţi. Şi mai ales auzeam că îi ajutau pe cei sinistraţi şi pe cei necăjiţi. Însă, nu mi-am putut imagina vreodată , că şi eu, la rândul meu, voi fi ajutat de cei de la Crucea Roşie.

Acestea sunt vorbele unui bărbat singur, din satul Fundeni, comuna Secuieni care tocmai a fost lovit de soartă zilele trecute. Pe lângă faptul că singurătatea îşi făcuse culcuş în sufletul său şi trăia foarte greu, muncind zilier pentru a-şi câştiga pîinea de pe o zi pe alta, necazul pare că se ţine de capul lui.

În data de 5 mai, dl Sergiu a aprins focul şi a plecat de acasă pentru a rezolva diferite treburi prin sat. La nici câteva minute în urma lui, s-a stârnit incendiul. Întorcându-se acasă, imaginea pompierilor care încercau să stingă flăcările uriaşe l-au şocat cumplit. Nu îi venea să creadă ochilor că propria lui casă se transforma în acele clipe, în scrum.

Faptul că a plecat de acasă, deşi i-a salvat viaţa, i-a fost distrusă locuinţa. Astfel, el a rămas fără casă, nu numai singur ci şi îndurerat. Cei care l-au ajutat au fost câţiva vecini care i-au oferit adăpost pe timp de noapte. Sora lui, singura lui rudă nici măcar nu a fost înştiinţată de cele întîmplate, tocmai pentru că nici aceasta nu avea cum să-l ajute, fiind grav bolnavă.

Singura speranţă a acestui om a rămas la noi, către voluntarii de la Crucea Roşie Bacău. Astăzi, în data de 07 mai, echipa Crucii Roşii a fost la faţa locului pentru a-i distribui ajutoare. Pe lîngă alimentele, hainele şi păturile pe care le-a primit, i-a mai fost oferit şi un adăpost provizoriu, un cort al Crucii Roşii Bacău.

Fiind întrebat de către voluntari, de ce anume ar mai avea nevoie, dl Sergiu ne-a răspuns cu o voce tremurândă: “orice! orice contează …” Profund impresionaţi de acest caz, facem apel la dumneavoastră să contribuiţi alături de noi, la alinarea suferinţei acestui suflet. Oricine poate ajuta cu ce crede el de cuviinţă că este necesar.

Mai jos, sunt postate câteva imagini de la faţa locului.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.