vineri, 21 mai 2010

21 mai 2010, Gala Crucii Rosii Bacau a dat startul Campaniei de strangere de fonduri
Primul eveniment al campaniei Lumea este a noastră, Decizia este ta! Împreună pentru Umanitate! a fost Gala Crucii Roşii Bacău care s-a desfasurat si in acest an la Restaurant Arcadia, în incinta Arena Mall.

Gala Crucii Rosii Bacau aflata la a treia editie, este un eveniment anual, organizat în Luna Mai-Luna Crucii Roşii, care evidenţiază implicarea socială a companiilor, firmelor, instituţiilor, a cetăţenilor.
Au fost premiate şi activităţile de atragere de fonduri prin donatiile salariale ( cotizatii , achizitii bratari umanitare) sponsorizările, voluntariatul şi nu finantarile sau subventiile.

În cadrul Galei, umanitatea, buna dispoziţie , competitivitatea s-au împletit armonios având la bază un scop comun, acela de a atrage fonduri pentru beneficiarii proiectelor Crucii Roşii Bacău.
In cadrul Galei a fost licitata colectia de icoane pusa la dispozitie de tanarul pictor de 12 ani, Ovidiu Rusu, elev la Liceul de Arte. Colectia a fost licitata de catre invitatii Galei la suma de 1550 lei. Chiar familia sa se confrunta cu probleme economice care ii pun pericol continuarea studiilor in Bacau, acestaa simtit ca binele primit trebuie intors. Jumatate din suma va fi virata pentru tanarul pictor, iar restul sumei va fi folosita in favoare altor tineri beneficari ai Crucii Rosii.
Prezentatorii galei au fost Cristina Maria Cucu si Augustin Mihăilă. Printre invitati s-au numarat oficialitati locale, sponsorii, sustinatorii, membrii Comitetului Crucii Rosii Bacau, voluntarii care au activat in anul 2009, si partenerii media. Partea artistica a fost sustinuta de Palatul Copiilor Bacau sub indrumarea Dlui. Prof. Claudiu Filip, dansatori si cântăreți de muzică popularăde la Liceul Mihai Eminescu (prof. Alexandru Nagy), si Ansamblul “Ca la noi”.

Chiar dacă în seara evenimentului numai unii au plecat acasă cu premii, fiecare participant a fost valoros datorită implicării sale şi dorinţei de a îmbunătăţi ceva în comunitatea noastră.

Categoriile de premii din acest an au fost:

Premiul pentru Institutia Anului
Nominalizari : Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Bacau, Unitatea Militara 0836 Bacau, Consiliul Local Moinesti ,
Castigator : Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau , pentru cu cea mai buna campanie de atragere de fonduri cu cea mai mare contributie a angajatilor in anul 2009- peste 1300 euro in vederea sustinerii proiectelor Crucii Rosii Bacau.
Premiul Sponsorul Anului
Nominalizari: Dedeman Bacau, Arena Mall Bacau, SC Oksad Serv Bacau
Castigator: Arena Mall Bacau pentru susţinerea si contributiile anuale de peste 3.000 de euro in vederea sustinerii campaniilor si programelor Crucii Rosii Bacau.

Premiul pentru Servicii Probono conferit SC Grafit Invest SRL Bacau pentru sprijinul neconditionat acordat activitatilor Crucii Rosii Bacau.
Premiul pentru Cel mai Bun Partener Media
Nominalizari : 1 TV Bacau, Ziarul de Bacau, Trustul de Presa Desteptarea
Castigator: Ziarul de Bacău.
Premii voluntari
Premiul pentru Voluntarul Anului – sectiunea Tineret si Educatie
Nominalizari: Elena Rosu, Bobârnac Remus, Răchiteanu Francesca
Castigator: Elena Rosu , eleva clasa a XII a Liceul de Arte George Apostu
Premiul pentru Voluntarul Anului – sectiunea Prim Ajutor si Situatii de Urgenta
Castigator: Domnul Dr. Adrian Colibaba care a sustinut Crucea Rosie Bacau in domeniul educatiei primului ajutor pentru ca aceasta
sa fie accesibila pentru cat mai multi bacauani si voluntari .
Premiul pentru Voluntarul Anului – sectiunea Social
Nominalizari: Mădălina Hanu, Gal Nicoleta, Catană Eduard
Castigator: Hanu Mădălina, eleva la Scoala Posliceala Sanitara FEG, anul III.
Premiul pentru Voluntarul Anului
Nominalizari : Tăbăcaru Cristi, Ioana Cleanu, Catană Eduard
Castigator: Ioana Cleanu, studenta, anul I la Universitatea Vasile Alecsandri, Comunicare si Relatii Publice

In semn de adanca recunostinta pentru eforturile si sustinerea adusa proiectelor Crucii Rosii Bacau, s-au oferit si premii speciale care au evidentiat parteneriatul si responsabilitatea sociala dupa cum urmeaza:
- Carrefour Market Bacau , Real Hypermarket Bacau, Metro Cash &Carry - au oferit spatii in magazin pentru amplasarea de urne, recipienti de colectare a alimentelor cumparate si donate de catre cetateni;
- Pludi Market – de 3 ani a oferit spatiile spatii in magazinele din Bacau pentru amplasarea urnelor si recipientilor pentru Campaniile:Caravana Mos Craciun si Caravana de Paste.
- Dnul Prof. Claudiu Filip – sustinerea actiunilor cultural artistice ale Crucii Rosii Bacau.
Gala a marcat totodată şi începutul noii campanii de strângere de fonduri pentru perioada
2010-2011 - campanie bazată pe donaţii salariale şi sponsorizări ale companiilor/firmelor/
persoanelor fizice.

Datorită efortului şi implicării de anul acesta a sponsorului: Arena Mall Bacau, a partenerilor media, a institutiilor partenere : Consiliul Local Bacau, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, Consiliilor Locale: Targu Ocna, Moinesti, Comanesti, Plopana, Rachitoasa, Solont, Colonesti, Secuinei,Gruparea Mobila de Jandarmi, Institutia Prefectului Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Unitatea de Tancuri Bacau, E-on Gaz,Sindicatul Romgaz, Sindicatul Cartel Alfa, a celor 22 firme care si-au anuntat sustinerea pentru proiectele Crucii Rosii Bacau printre care se numara: Agricola Internatinal, SC Aerostar Bacau, Elecroprest Bacau, Integralserv Onesti, Grafit Invest, SC Nova Sarmis, SC Oksad Serv, SC Amurco, a membrilor Comitetului, a persoanelor fizice speram ca pana la finalul anului fondurile colectate sa poata îmbunătăţi viaţa a peste 2000 de oameni – copii şi familii în situaţii dificile, persoane cu dizabilităţi, bătrâni care trăiesc la limita sărăciei şi persoane fără adăpost, persoane asistate ale Crucii Rosii Bacau.

Oricine doreste sa sprijine comunitatea prin intermediul programelor Crucii Rosii Bacau, o poate face intrand pe: www.crucea-rosie.ro, si sustine campania noastra prin simple gesturi: donatii on-line, achizitii obiecte promotionale (brelocuri cu insemnele Crucii Rosii dotate cu masti pentru suport vital, stick-uri USB) sau ne poate contacta zilnic la sediul Crucii Rosii Bacau din strada Oituz, nr.61, tel: 0234/523733 .


Director Crucea Rosie Bacau
Lt.col. (r) Dan Marcel Babliuc
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.