luni, 8 iunie 2009

COMUNICAT DE PRESA

CONCURSUL PENTRU EDUCATIE SI SANTATE “SANITARII PRICEPUTI”
- EDITIA 47- 2009

PROIECT FINANTAT CU SPRIJINUL PRIMARIEI BACAU SI CONSILIULUI LOCAL BACAU

Scopul acestui proiect este de a implementa un sistem care sa oferere tinerilor si totodata cadrelor didcatice informatii autentice despre cunoaşterea şi invăţarea tehnicilor de prim ajutor, educatie sanatate si igiena.

Activităţile educative s-au născut din necesitatea de a oferi copiilor, la vârsta lor cea mai propice receptărilor, cunoştinţe corecte despre modul cum îşi pot apăra sănătatea, cum pot salva viaţa cuiva aflat în pericol ca urmare a accidentelor şi a îmbolnăvirilor.

Dovada cea mai bună a utilităţii concursului este că el se desfăşoară şi în prezent, după 47 ani de la debut (1962, Bacau), trezind un interes din ce in ce mai mare în rândul elevilor.

Tradiţia de 47 de ani a acestui concurs demarat de catre Crucea Rosie Bacau, este suficientă pentru ca să devină una din manifestările importante ale filialei, acţiune a cărei utilitate de altfel este recunoscută de :Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi, nu în ultimul rând, de tinerii implicaţi.

In zilele 6 si 7 iunie - ora 9,30 la Sala de Atletism Bacau a avut loc Concursul “Sanitarii Priceputi”-, pentru clasele V-VIII si respectiv IX-XII.

Proiectul este realizat si finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau.

Parteneri: Inspectoratul Scolar Bacau, Palatul Copiilor Bacau si Casa Corpului Didactic Bacau .

Conform Regulamentului, echipajul fiecarei scoli/liceu a avut de sustinut proba teroretica si o proba practica unde au fost demonstrate deprinderile si manevrele de prim ajutor.

Clasamentul Concursului pentru clasele V-VIII se prezinta astfel:

* Locul I – Scoala Mihai Eminescu Buhusi ( premii 100 lei/persoana)-prof. Indrumator Avadanei Teodora
* Locul II – Scoala Nicolae Iorga (80 lei/persoana)- profesor indrumator Cuciureanu Niculina
* Locul III – Scoala Nicu Enea (70 lei/persoana) - profesor indrumator Nastac Luminita
* Locul Mentiune speciala – Scoala nr.10 Bacau (50 lei/persoana) - profesor indrumator Bira CorinaClasamentul Concursului pentru clasele IX-XII se prezinta astfel:

* Locul I – Colegiul National Vasile Alecsandri ( premii 100 lei/persoana)- profesor indrumator Tuduriu Ionela
* Locul II – Colegiul Mihai Eminescu (80 lei/persoana)- profesor indrumator Dumitra Gherasimescu
* Locul III – Colegiul National Ferdinand I (70 lei/persoana) - profesor indrumator Mocanu Simona
* Locul Mentiune speciala – Liceul cu Program Sportiv Bacau (50 lei/persoana) - profesor indrumator Adam Octavian.

Total valoare premii : 4400 lei Numarul echipajelor participante : 40.
Juriul a fost format din: presedinte- dnul Director medical de la Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau-dr. Adrian Colibaba, dna. Dorina Daba –director Palatul Copiilor Bacau- formator prim ajutor, Cleanu Marlena- formator prim ajutor al Crucii Rosii Bacau, Secretariat: dna Blanaru Mirela, Iacob Iulia, Ciobanu Andrei si dnul Director al Crucii Rosii Bacau – Dan Marcel Babliuc.

Festivitatea de decernare a premiilor va fi realizata pe data de 4 iulie- Ziua Crucii Rosii Romane. Vor fi premiati si profesorii pregatitori ai echipajelor castigatoare pe primele 4 locuri ( 100 lei/pers).

Anul acesta echipajul de pe primul loc de la sectiunea scoli generale va participa la faza nationala, organizata la Buzau si vor reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.