vineri, 5 iunie 2009

COMUNICAT DE PRESA

CONCURSUL PENTRU EDUCATIE SI SANTATE “SANITARII PRICEPUTI”

- EDITIA 47- 2009


PROIECT FINANTAT CU SPRIJINUL PRIMARIEI BACAU SI CONSILIULUI LOCAL BACAU


În întreaga istorie de 133 de ani până în prezent, Crucea Roşie Bacau şi-a făcut un crez din a desfăşura activităţi educativ-sanitare în esenţa lor, în rândul elevilor şi al tinerilor.

Activităţile educative s-au născut din necesitatea de a oferi copiilor, la vârsta lor cea mai propice receptărilor, cunoştinţe corecte despre modul cum îşi pot apăra sănătatea, cum pot salva viaţa cuiva aflat în pericol ca urmare a accidentelor şi a îmbolnăvirilor.

Dintr-o astfel de necesitate s-a nascut şi acţiunea intitulată Concursul pentru Sănătate şi Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuţi”. Dovada cea mai bună a utilităţii concursului este că el se desfăşoară şi în prezent, după 47 ani de la debut (1962, Bacau), trezind un interes din ce in ce mai mare în rândul elevilor.

Tradiţia de 47 de ani a acestui concurs demarat de catre Crucea Rosie Bacau, este suficientă pentru ca să devină una din manifestările importante ale filialei, acţiune a cărei utilitate de altfel este recunoscută de :Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi, nu în ultimul rând, de tinerii implicaţi.

In zilele 6 si 7 iunie - ora 9,30 la Sala de Atletism Bacau va avea loc Concursul “Sanitarii Priceputi”-faza judeteana, pentru clasele V-VIII si respectiv IX-XII.

Proiectul este realizat si finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau.

Parteneri: Inspectoratul Scolar Bacau, Palatul Copiilor Bacau si Casa Corpului Didactic Bacau .

Concursul se adreseaza tinerilor din ciclul gimnazial si liceal. Anul acesta castigatorii de pe primul loc de la sectiunea scoli generale vor participa la faza nationala, organizata la Buzau si vor reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.


Va asteptam cu drag!


Cu deosebita consideratie,

Crucea Rosie Bacau



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.