sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Prietenii din Crucea Rosie




As incepe acest articol printr-un citat care scoate in evidenta importanta vitala a unei prietenii; "Nimeni nu poate trai fara prieteni, chiar daca stapaneste toate bunurile lumii." (Aristotel). Prietenia nu este un simplu cuvant, un fir de ata subtire de care sa te agati atunci cand cazi jos, nu este doar un cuvant care sa te aline atunci cand esti singur. Prietenia este un suflet. Sa fii alaturi de cel care il crezi prieten atunci cand ii este greu, si vice-versa. Sa zambesti cu el,sa lupti cu el, pentru el. Am ajuns la Crucea Rosie de putin timp dar spiritu de echipa care l-am gasit si caldura sufleteasca a voluntarilor m-au ajutat sa ma integrez usor in "lumea lor".

Am participat la putine activitati alaturi de ei, dar mi-a fost de ajuns incat sa imi dau seama ca suntem o echipa care luptam impreuna ceea ce infloreste rodul prieteniei noastre. Scopul nostru este sa te ajutam pe tine astfel, ajutandu-ne pe noi sa gasim prietenia adevarata. Sufletul straluceste atunci cand daruieste,dar atunci cand un prieten iti este alaturi impreuna reusiti sa daruiti celui care are nevoie de tine un zambet. Impreuna, uniti vom reusi sa abordam toate cazurile care vor fi la Crucea Rosie cu rabdare, caldura sufleteasca si cu ceea ce noi numim PRIETENIE.

La Crucea Rosie inveti sa lucrezi in echipa sa fii mai prietenos si in prmul rand sa scapi de orgoliu. Daca ar fi sa gasim un dusman pentru prietenie dupa parerea mea, acela ar fi orgoliul. Se spune ca este usor sa iti faci prieteni,dar mai greu este sa ii pastrezi. Voluntarii
Crucii Rosii au reusit sa fie mereu uniti sa pastreze ritmul muncii in echipa si sa treaca peste diferite dificultati care au aparut pe parcursul drumului. Ne pretuim unul pe altul pentru implicarea noastra in tot ceea ce ce inseamna voluntariat si incercam sa avem incredere in noi si in cel cu care “lucram”.

Prietenia te ajuta sa iti stergi o lacrima de pe obraz si sa mergi mai departe in taramul vietii. Sambata avem intalnire cu toti voluntarii.Chiar daca nu ne cunoastem asa de bine, cei care au vechime ii incurajeaza si ii ajuta pe cei noi sa se integreze. Pentru a putea ajuta trebuie sa cream o armonie intre noi. Sa incercam sa fim prieteni si sa intindem fiecare o mana de ajutor. Ii respectam pe cei din jur astfel ne respectam pe noi.Vrem sa fim o familie si sa daruim cu inima. Incercam sa fim prieteni, sa fim toleranti si sa daruim vise celor care nu mai au speranta.



Cheia intelegerii si a puterii de a ajuta se numeste: PRIETENIA.








Articol scris de voluntara noastra, Elena Rosu

Un comentariu:

  1. Auzi Elena daca mai publici articole de astea ma apuc de Bociitt.
    Oricum nhoi iti multumim pentru efortul si timpul tau pe care il dedici Crucii Rosii Bacau.

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.