vineri, 28 noiembrie 2008

Probleme cu care se confrunta Crucea Rosie

Dragi cititori,



Dragi cititori, pentru ca orice lucru mai insemnat cere lamuriri suplimentare, am decis sa aducem aceasta nota in atentia dumneavoastra.. Crucea Rosie Romana inca se confrunta cu probleme legate de identitate si atributii. O parte din populatia tarii, inca mai crede ca aceasta organizatie non-profit este o secta religioasa, ceea ce este total gresit.

Este regretabil sa vedem in acest simbol o conotatie religioasa.
Citatul acesta se potriveste perfect in cadrul acestei sesizari: "Romania va creste prin educatie si bun simt". Adesea mergand pe strada si purtand simbolul "Crucii Rosii", ne confruntam cu vorbe urate la adresa noastra, in gen: "Crucea Matii", "Aoleu!... Si bunica are nevoie de o cruce la mormant"... etc.Persoane de acest tip care uneori vorbes mai mult decat are trebui, intalnim la tot pasul, este inadmisibil dar face parte din universal in care ne desfasuram activitatile. Organizatia noastra, este deschisa pentru toate categoriile sociale. Indiferent de rasa, sex, religie sau apartenenta politica, misiunea noastra este de a imbunatati conditia socialo-umana.. Varstnicii nostri sunt bolnavi si foarte saraci. Multora nu le pasa de soarta lor... Aici Crucea Rosie isi dovedeste importanta si utilitatea, deoarece ofera servicii de ingrijire la domiciliu, pachete alimentare si sa nu uitam de ce e mai important: socializarea.
Multi dintre ei zambesc pentru simplu fapt ca are cine sa le calce pragul. Aceste activitati sunt realizate cu ajutorul unor oameni capabili sa coordoneze cele mai mici detalii, iar voluntarii ajuta la distribuirea acestor produse, respectiv servicii. Mereu am fost cuprinsi de bucurie cand ne-au fost alaturi diverse persoane, institutii ba chiar si sponsori. In principiu toti cei care vor sa se implice, fie pe cale financiara sau pe baza de voluntariat sunt bine veniti.

In aria noastra de activitati, una din cele mai importante departamente, este cel de "Dezastre" si concursul national "Sanitarii Priceputi". Este util ca tot mai multi oameni si in special tinerii, sa ia parte la cursurile de prim ajutor. Cu totii suntem vulnerabili, iar pericole sunt la tot pasul. Mereu am fost martori la calamitati provocate de om sau natura in sine... inundatii, explozii, cutremure, boli, malarii etc. Asadar Crucea Rosie educa prin comportarea exemplara de care da dovada tineretul din zilele noastre. Avem la dispozitie o organizatie care este mereu langa noi si care nu ezita atunci cand trebuie sa actioneze pentru binele nostru. Consider ca ar trebui sa o sustinem si sa o incurajam sa continue pentru ca asa cum a dovedit toata istoria pe care aceasta o are in spate, importanta ei nu este de neglijat.

In incheiere doresc sa specific ca nota de fata are ca scop informarea cu privire la organizatia Crucea rosie si nu urmareste lezarea sau nemultumirea cititorilor. Va multumesc pentru timpul acordat.


Dorim sa va explicam ca:
  1. Voluntarii Crucii Rosii nu sunt doctori, farmacisti, sectanti, ci sunt doar niste oameni ca toti altii, certificati sa dea un prim ajutor medical de urgenta in vederea sustinerii functiilor vitale de baza, pana la venirea ambulantei.
  2. Crucea Rosie nu este bogata, este doar un mijloc prin care oameni altruisti si cu dorinta de a ajuta, organizeaza activitatile specifice Crucii Rosii.
  3. Crucea Rosie nu este o secta religioasa, folosim Crucea Rosie ca simbol deoarece:
    -Este un omagiu adus la adresa fondatorului, de origine elvetiana, Henry Dunant. Culorile de pe steagul elvetian sunt inversate in simbolul nostru.

Pentru mai multe detalii legate de activitatea noastra va asteptam la sediul nostru, situat la adresa: Str. Oituz, nr. 61 sau la numarul de telefon: 0234/523733 :)


Sursa: Crucea Rosie Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.