marți, 2 septembrie 2008

O experienta seismica

La inceputul a fost Vidul abundent , plin cu infinite posibilitati.
Evolutia Geologica a Pamantului s-a declansat in urma cu cca.4,6 miliarde de ani.Racirea scoartei terestre si scaderea temperaturii sub 100 de grade Celsius au permis condensarea vaporilor de aer din atmosfera.Tinand cont de numarul dezastrelor naturale , din ultimii ani s-a triplat , evenimentul isi propune sa abordeze in principal modul de cooperare , in vederea prevenirii impotriva dezastrelor cat si reducerea efectelor si mentinerii unui control psihologic asupra dezastrelor naturale.

Ori concursul national de educatie antiseismica , si-a atins scopurile , insa fara ajutorul Domnului Sava Gabriel , nimic nu era cu putinta.A imbinat utilul cu placutul in asa fel incat concursul sa se desfasoare pe mai multe planuri , si sa fie bogat de metafore , epitete poate chiar si personificari.
O alta experienta pe care am retrait-o cu totii , au fost momentele de glorie , momentele criza , pe care , zic eu , ne-am putut mobiliza pentru fiecare caz in parte.Am avut bucuria , pe care putini o au , sa le aratam colegilor nostri din tabara , ce inseamna solidaritate , voluntariat , cat si munca in echipa ,am stiut sa ne sincronizam unii pe altii , sub motto-ul..."tutti fratelli" , cat si „toti pentru unul si unul pentru toti”.




Dar la randul nostru , am avut nevoia si noi , de Serviciul de Ambulanta , caruia ii multumim anticipat , pentru rabdare si incredere.

Deasemenea si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (I.S.U)\ Barlad.
Datorita caruia am putut simula perfect momentele de criza, cat si momentele de interventie. Fara foc nu iese fum , spune un vechi proverb , pe care ni l-a spus de la inceputul Domnul Inspector , si e la fel de valabila si reciproca , unde e fum precis este de la foc.
O minge de foc e si soarele nostru , insa el este singurul suspect care nu poate fi suspectat ca ar fi vinovat pentru fumurile acestea. Am avut ocazia , de a vedea , cu totii interventia pompierilor la un incendiu , evident a fost o simulare , si focul era mic , insa nu conteaza cantitatea ci calitatea cu care lucrezi , increderea , vointa si la randul lor acestea sunt imbinate cu placutul , am trait momentele de criza , alaturi de victimele unui incendiu , si a unui accident , care a avut nevoie de descarcerare.Lumea este o arta , o capodopera desavarsita , in prag de explozie.Suntem atat de conditionati de viata noastra zilnica , incat ne lasam pacaliti de ideea ca nu avem nici-un control.Documentarea e cea mai mare problema , suntem marginalizati de noi insine , fara a mai lua in considerare parerea celuilalt , pentru ca e cert , acum , nu mai stii cand iti vrea cineva binele sau cand nu.
Datorita Domnului Sava am inteles ce inseamna cutremur , ce inseamna in momentele de criza gandirea rationale , psihologica , aducerea aminte de notiunile de baza , de ceea ce trebuie sa faci si nu in ultimul rand frica si anxietatea care nu trebuie dezvoltate atunci pe moment. Ii multumesc in primiul rand Domnului Director de la Crucea Rosie ,Domnul Babliuc , pentru incredere ca ne-a lasat in aceasta tabara , participand si noi la concursul national cat si Domnului Sava Gabriel , pentru devotamentul de care a dat dovada , pentru incredere cat si pentru rabdare.Va multumim anticipat si asteptam invitatia urmatoare in care va promitem ca vom veni cu forte proaspete. :)














Redactat de Iordache Sonia Ioana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.