marți, 12 noiembrie 2019

O noua instruire pe teme de cultura civica europeana, desfasurata la Scoala Secuieni



O noua instruire pe teme de cultura civica europeana s-a desfasurat pe data de 06 noiembrie la gradinita din cadrul Scolii Gimnaziale Secuieni. Aceste activitati se desfasoara in cadrul parteneriatului incheiat in luna august intre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si Centrul Europe Direct Valea Trotusului – Comanesti.
Prescolarilor le-au fost prezentate cateva notiuni elementare legate de istoricul Uniunii Europene, despre drepturile și obligațiile pe care le avem ca cetățeni europeni, despre valorile europene, desigur adaptate varstei. Cu totii s-au bucurat de steguletele, baloanele si cartile de colorat, oferite in dar de echipa Centrului.
Totodata, cadrele didactice au aflat de existenta unui instrument de lucru foarte util – platforma Spatiul invatarii, un fel de biblioteca online cu extrem de multe materiale didactice, care se pot comanda gratuit si care pot fi utile in cadrul orelor de dirigentie, in saptamana Scoala altfel sau chiar in timpul orelor de geografie si istorie. In plus, formatorii Centrului de informare Europe Direct au oferit informatii cu privire la mobilitatea educationala in interiorul UE, la legislatia si procedurile specifice, precum si la tehnicile educationale inovative existente la nivelul UE.
Parteneriatul intre cele doua institurii mentionate a fost incheiat in cadrul Proiectului “O sansa pentru fiecare, o sansa pentru toti”, cod proiect POCU – 74/6/18/107034, ce are ca obiectiv general implementarea măsurilor integrate de sprijin pentru reducerea riscului de abandon școlar în trei școli supuse unui risc educațional ridicat din cele trei comune menționate din județul Bacău: Școala Gimnazială din Băcioiu, Școala Gimnazială Smaranda Apostoleanu din Colonești și Școala Gimnazială din Secuieni. Măsurile integrate implică 209 preșcolari și 632 școlari, 300 de părinți și 264 de cadre didactice, iar activitățile se vor derula pe toată perioada implementării proiectului (data începerii proiectului: 20 aprilie 2018 – data finalizării proiectului: 19 aprilie 2021).













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.