vineri, 4 iulie 2014

138 de ani de la înființarea Crucii Rosii Române


Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește vineri, 4 iulie, 138 de ani de istorie și activitate umanitară. 
Pe 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Nationala de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.
De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie s-a dovedit a fi un important simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Un suport de nădejde pentru țară în perioadele de nesiguranță și suferință, Crucea Roșie Română a intervenit ori de câte ori România s-a confruntat cu război, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Roșie Română a fost activă pentru a ușura suferința umană.
,,Toată activitatea Crucii Roșii Române se bazează pe un element fără de care toată istoria organizației noastre nu ar fi fost posibilă: VOLUNTARIATUL. În ziua de 4 iulie, îi sărbătorim în primul rând pe voluntarii Crucii Roșii Române! Acei oameni care, cu promptitudine, devotament și dedicare, au acționat ori de câte ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință“, a declarat Mihaela Geoană, Președintele Crucii Roșii Române.
„Este un eveniment special pentru noi, iar echipa Crucii Roșii Bacău a decis că cel mai bun mod de a-l celebra este să fim în stradă, în mijlocul băcăuanilor. De altfel, acesta este gândul de la care pornim în tot ceea ce facem- să ajutăm cât mai mulți băcăuani aflați în suferință. În această zi de 4 iulie, îmi felicit colegii pentru tot ceea ce fac în fiecare zi și îmi exprim speranța că vom reuși să fim și pe viitor alături de beneficiarii noștri, a declarat Directorul Crucii Roșii Bacău, lt.col(r) Dan Marcel Babliuc.
Evenimentul a fost marcat de echipa Crucii Roșii Bacău prin activități speciale desfasurate în Piața Tricolorului: demonstrații de prim-ajutor, determinarea tensiunii arteriale și a glicemiei, jocuri pentru copii, distribuție de pliante informative. Un moment important al zilei a fost cel în care voluntarii au realizat, la inițiativa lor, o cruce roșie umană, pentru a marca semnificația zilei de 4 iulie.  

Au participat voluntari și angajați ai Crucii Roșii Bacău, Directorul Crucii Roșii Române, dl. Ioan Silviu Lefter, Directorul Crucii Roșii Bacău, Dan Marcel Babliuc, Vicepreședintele Crucii Roșii Române și membru al Comitetului filialei Bacău, dr. Adrian Colibaba, dar și cetățeni obișnuiți care au raspuns apelului nostru, pentru a sărbători împreună 138 de ani de istorie și activitate umanitară.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.