duminică, 4 decembrie 2011

Ziua Internațională a Voluntarului așteptată cu nerăbdare de voluntarii Crucii Roșii Bacău


De-a lungul celor 135 ani de activitate in România,  am fost martorii multor suferințe, și putem spune că voluntarii au fost din totdeauna sufletul Crucii Roșii.

„Ziua Internațională a Voluntarului” constituie un prilej minunat de recunoaștere a contribuției decisive a voluntarilor, la indeplinirea Misiunii  fundamentale a Crucii Roșii Române. Astfel, in fiecare an, pe 5 decembrie, Crucea Rosie Bacău aniverseaza această zi.

La moment de bilanţ ne amintim cu plăcere că acești inimosi au reuşit să realizeze si să se implice  proiecte  care vizează sprijinul persoanelor dezavantajate din Județul Bacău cum ar fi: Caravana de  Paște si Moș Crăciun, Programul de îngrijire si asistentă vârstnici la domiciliu, Banca de Alimente. Au demonstrat ca se pot implica in activități educative, culturale, ecologice si specifice de tineret cum ar fi: Concursul „Sanitarii Priceputi”, campanii de educație sănătate, schimburi de experiența cu alti tineri de la Crucea Roșie Italiană,  au petrecut multe zile împreună in aceasta organizație  învătând ce înseamnă să te implici si să lupți pentru rezolvarea problemelor comunitatii.

Crucea Roșie  Română  este cea mai mare organizație umanitară din țară și  este bazată in principal pe voluntariat.

Anul acesta de ziua lor, în Anul European al Voluntariatului, Crucea Roșie Bacău va  organiza o serie de activităti menite sa evidențieze rolul voluntarului de Cruce Roșie in comunitatea băcăuană.

 Evenimentul principal va incepe luni, la orele 11.00, la Teatrul Bacovia, unde va fi susținut   spectacolul de Datini si Obiceiuri de către soliștii de la Palatul Copiilor Bacău presărat cu momente susținute de voluntari - piesa de teatru (In the Spot), colinde  si prezentare documentar – Suflete de voluntari”.

5 Decembrie este ziua în care spiritul Crăciunului si al voluntariatului se imbina perfect. Cu sprijinul voluntar oferit din partea scolilor/ liceelor, vor fi impartite  primele daruri ale Moșului pentru bunicii  din cadrul Centrului de Ingrijiri la domiciliu al Crucii Roșii Bacău.

Îi vom avea alături  de noi pe toti cei care de-a lungul anului s-au implicat in activitatile Crucii Rosii Bacau: voluntarii,  membrii Comitetului, susținătorii, partenerii, reprezentanții altor ONG-uri  si prietenii de suflet.

Mulțumim tuturor celor care au sprijinit prin acțiuni de voluntariat activitatea umanitară a Crucii Rosii! Fără energia, pasiunea si responsabilitatea lor, misiunea Crucii Roșii Române, de a veni in ajutorul celor aflati in suferință, nu ar fi posibilă.

Va asteptăm cu drag să ne fiți alături, luni, 5 decembrie, orele 11,00 la Teatrul Bacovia.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.