sâmbătă, 16 octombrie 2010

La Crucea Rosie Bacău, Ziua Mondială a Alimentaţiei, sub sloganul “ O lume fără foame”


Pe fondul impactului crizei economice mondiale, a cresterii preturilor la produse alimentare, de Ziua Mondiala a Alimentatiei, foarte mulţi băcăuani suferă de foame. Una din cele mai afectate categorii sociale sunt familiile afectate de inundatiile din vară.
Pe baza anchetelor sociale realizate de Cruce Roşie Bacău si a cererilor numeroase din partea băcăuanilor au fost întocmite proiecte de susţinere pe termen mediu pentru familiile afectate de inundaţii.
Astfel, în data de 16 octombrie a.c., de Ziua Mondială a Alimentaţiei, 100 pachete alimentare si produse de igiena au fost distribuite de voluntarii Crucii Roşii Bacău către familiile din Bacău şi Mărgineni.
Au fost alaturi de Campania noastră: Asociaţia Stop Hunger si Sodexo ( au fost colectate de la angajaţi si donate 750 tichete alimentare in valoare de 6535,2 RON pentru a putea achiziţiona produse alimentare), Danone Romania ( a pus la dispoziţie produse lactate pentru 130 familii), Unilever Romania (donatie produse de igienă), Kraft Foods Romania ( donatie dulciuri).
Proiectul va continua şi o activitate similara se va desfasura si pe data de 5-6 decembrie, pentru a putea sprijini aceste familii in preajma Sfintelor Sărbători de Iarnă.
Ziua Mondială a Alimentaţiei trebuie să reamintească fiecăruia dintre noi că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca oamenii sa nu mai sufere de foame. O astfel de oportunitate este dată de Proiectul „Banca de Alimente”, iniţiativă a Crucii Roşii Bacău, care îşi propune colectarea de alimente neperisabile în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de incluziune socială pentru persoanele defavorizate din comunitatea băcăuană. De la inceputul anului, Banca de Alimente in Bacău a reuşit să colecteze 2, 5 tone de alimente in magazinele partenere din Bacau (Real, Carrefour, Metro) si a hrănit peste 300 familii.
Cifrele s-au dovedit a fi impresionante si se datoreaza generozitatii romanilor care au raspuns apelului nostru de solidaritate. Multumim donatorilor, partenerilor si, mai ales voluntarilor care au reactionat atat de prompt la initiativa Crucii Rosii Romane. Continuam sa sustinem acest proiect, mai ales in contextul economic actual, insufletiti de convingerea ca impreuna vom putea sa contribuim la implinirea visului nostru: de a trai intr-o lume fara foame!”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.
Toti băcăuanii işi vor putea arata solidaritatea fata de semenii lor care sufera de foame, fie donând produse alimentare in cosurile special amenajate din magazinele partenere, la sediul Crucii Rosii Bacau sau bani direct pe site-ul Crucii Rosii Bacau: www.crucea-rosie.ro.




Share


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.