sâmbătă, 5 iunie 2010

Elevii se întrec în concursul județean ”Sanitarii Pricepuți”

Competiția este desfășurată de către Crucea Roșie, filiala Bacău și reunește la start 52 de echipaje formate din elevi de liceu și gimnaziu iar câștigătorii se vor califica pentru faza națională a concursului

Elevii de gimnaziu și cei de liceu din județul Bacău se întrec în acest weekend în concursul pentru educație și sănătate "Sanitarii pricepuți". Începută în anul 1962 la Bacău, întrecerea a ajuns la cea de a 48-a ediție, iar concurenții care trec de competiția din aceste zile se vor prezenta la sfârșitul lunii iulie la Buzău pentru a participa la faza națională.

Competiția are loc la Sala de Sport a Universătății Bacău și la ea și-au anunațat partciparea 52 de echipaje. "La concurs sunt înscrise 20 de licee și 32 de școli generale. În total sunt peste 320 de participanți iar câștigătorii de pe primul loc la secțiunea licee vor participa la faza națională a concursului", ne-a declarat Marinela Cleanu, reprezentantul Crucii Roșii, filiala Bacău.

Liceenii vor fi și cei care vor deschide competiția. Astăzi aceștia își vor arăta cunoștințele și îndemânarea ca și sanitari pricepuți iar mâine le va lua locul elevii de gimnaziu. "Concursul constă de fapt în verificarea cunoştinţelor despre modul în care poate fi salvată viața cuiva aflat în pericol ca urmare a accidentelor sau îmbolnăvirilor dar și tehnici și soluții de apărare a sănătății", ne-a mai spus Marilena Cleanu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.