luni, 18 ianuarie 2010

COMUNICAT DE PRESĂ


Apel pentru cutremurul din Haiti

Bucureşti, 15 ianuarie 2010: Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului devastator din Haiti.

În data de 12 ianuarie a.c., un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitară în Haiti. Acest cutremur a afectat in principal orasele Port-au-Prince, Carrefour şi Jacmel, toate situate in zona de vest, avand o populatie estimata la 2.2 milioane de locuitori.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FISCR) a alocat deja suma de 500.000 de franci elveţieni.

Totodata, FISCR a lansat un Apel Internaţional de Urgenţă. Suma estimată iniţial pentru asistarea a aproximativ 20.000 de familii afectate de dezastru, se ridica la 10 milioane de franci elvetieni (10 milioane de dolari/6,8 milioane de euro).

Sumele colectate vor fi utilizate de către Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Crucea Roşie Română se alătură eforturilor Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi lansează apelul “Ajutor pentru Haiti”. Campania constă în colectarea de fonduri online si direct, în conturile deschise special, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie, cu rudele aflate in Haiti, prin mesaje de Cruce Roşie.

De asemenea, operatorul de telefonie mobilă Orange România susţine campania de colectare de fonduri prin punerea la dispozitie, în mod gratuit, a numărului de SMS 887 pentru donaţii. Valoarea unui mesaj este de 2 euro la care nu se aplică T.V.A. Numarul este valabil în reţeua Orange, iar suma colectată va fi donată catre Crucea Roşie Română. Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, coordonat de grupul France Telecom Orange în mai multe ţări în care este prezent. Astfel, s-au deschis numere speciale prin care se pot colecta fonduri şi s-au facut donaţii directe, iar apelurile către şi din Haiti sunt subvenţionate. Totodată, în zona afectată de cutremur Orange Republica Dominicană ofera suport tehnic pentru acţiunile umanitare şi pune la dispoziţia autorităţilor servicii speciale de telecomunicaţii.

Invităm pe toţi cei care vor să sprijine efortul umanitar internaţional, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să răspundă apelului nostru. Fondurile colectate vor fi direcţionate către Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Pentru donatii online si serviciul de restabilire a legaturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile in bani, sunt deschise la BRD, Sucursala Piaţa Romană:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.