miercuri, 30 septembrie 2009

COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Ziua de 1 Octombrie este sărbătorită în întreaga lume ca

Zi Internaţională a Vârstnicilor

Proiect realizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bacau

Pe fondul impactului crizei economice mondiale, România se concentrează, printre altele, pe obiectivul de creştere a incluziunii sociale şi reducere a sărăciei la nivelul comunităţilor şi grupurilor dezavantajate.

În acest scop, Crucea Rosie Bacau pe termen mediu şi lung a trebuit să-şi dezvolte şi să-şi întărească capacitatea de a dezvolta şi promova măsuri menite să contribuie la creşterea stabilităţii şi coeziunii sociale, precum şi a implicării membrilor acestor comunităţi în rezolvarea problemelor comune apărute la nivel local.

O astfel de iniţiativă o reprezintă „CENTRUL DE SERVICII DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ LA DOMICILIU PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE „DESCHIDEŢI O UŞĂ!” care îşi propune îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de incluziune socială pentru persoanele vârstnice din comunitatea bacauana.

Obiectivele proiectului :

  • Creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice prin implementarea serviciilor de ingrijire la domiciliu;
  • Acordarea serviciilor de ingrijire la domiciliu de calitate si care sa corespunda nevoilor pentru 80 de bătrâni aflati in situatii de :izolare socială, sărăcie extremă, vârstă înaintată, afecţiuni asociate care necesită asistenţă medicală, lipsa de informare cu privire la drepturi şi obligaţii, dependenţa din cauza unei boli sau a vârstei înaintate în municipiul Bacau.

Şi anul acesta Crucea Rosie Bacau se va implica în sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) si va organiza evenimentul „Deschideti o usa!”, dedicat celor care traiesc in toamna vietii. Evenimentul, sustinut de Consiliul Local Bacau , este o initiativa a tinerei echipe de la Crucea Rosie Bacau.

Dorim sa oferim „bunicilor nostri” ocazia unei adevarate sarbatori, bucurie pentru suflet si sa aducem un strop de lumina si caldura sufleteasca celor care au muncit o viata pentru a crea si cladi bunuri de care ne bucuram cu totii.

Astfel, prin implicarea voluntarilor Crucii Rosii Bacau, bunicii vor fi asteptati la Restaurantul Militar Bacau unde li se va oferi o masa calda si un spectacol realizat de cei de la Palatul Copiilor impreuna cu voluntarii.

Crucea Rosie Bacau are deosebita onoare de a va invita sa participati la evenimentul dedicat Zilei Varstnicilor, incepand cu orele 11, OO LA Restaurantul Militar Bacau- sala mica.

Cu ganduri bune,

Lt.col. ( r) Dan Marcel Babliuc

Director Crucea Rosie Bacau

Un comentariu:

  1. O gradina mare, o mica poteca pentru plimbare, un mediu inconjurator cat mai natural ar fi ideal ingrijire bolnavi

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.