vineri, 3 iulie 2009

Comunicat de presa!


Crucea Rosie Bacau si Arena Mall
va invita la
Ziua Crucii Rosii Romane - 4 Iulie


IMPREUNA PENTRU UMANITATE

Pe 4 Iulie Crucea Rosie Romana celebreaza 133 de ani de activitate umanitara!

Anul 2009 este un an cu importanţă deosebita pentru întreaga Mişcare Internaţionala de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Implinim 150 de ani la nivel mondial si 133 ani ca organizatie nationala - un numar de aniversari- care marcheaza nu doar importanta istorica in lume dar si viziunea noastra ca organizatie asupra provocarilor umanitare.

Parte a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Crucea Roşie Bacau a decis să organizeze o serie de evenimente ( mai – iulie) care sa sarbatoreasca nasterea ideii care a condus la construirea unei mişcari în cadrul careia puterea umanitatii a schimbat lumea, la care toţi voluntarii si bacauanii sunt chemaţi să-si aducă sustinerea pentru a face faţă in continuare provocărilor umanitare , ameninţărilor şi situaţiilor de urgenţă.

Invităm bacauanii să se angajeze în acţiuni umanitare, pentru că în intreaga lume, sprijinul reciproc a devenit o necesitate iar problemele umanitare se referă la toată lumea. Acesta este mesajul nostru sub sloganul:IMPREUNA PENTRU UMANITATE.

De-a lungul celor 133 ani de activitate in Romania, am fost martorii multor suferinte, si am putut asista milioane de beneficiari prin intermediul reţelei de spitale, cantine, sanatorii, reţea construită prin generozitatea unor generaţii care au inteles că implicarea sociala alături de Crucea Roşie este un pas înainte pentru societate, ca umanitatea este reprezentata de gesturile fiecaruia din noi si ca gestul de umanitate nu poate fi cumparat ci poate fi obtinut decat prin bunavointa celor de langa noi.

“Aniversam astazi 133 de ani de cand cei aflati in suferinta stiu ca pot intinde o mana si o alta va veni in intampinarea ei. Dincolo de schimbarile concrete pe care Crucea Rosie Romana le-a adus in istoria tarii noastre, cred ca cea mai mare avere este cea pe care o purtam in suflete. Crucea Rosie este si in Romania, ca peste tot in lume, un simbol datorita caruia oamenii se simt in siguranta. Multumesc tuturor celor care au contribuit la scrierea istoriei Crucii Rosii Romane pana astazi dar si celor care o vor face de acum inainte!” a declarat presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, doamna Mihaela Geoana.

De ziua noastra pe 4 iulie cu sprijinul Arena Mall sarbatorim alaturi de toti bacauanii sub egida "Impreuna pentru umanitate"- simbolul celor 133 de ani de existenta.

Activitati desfasurate in Arena Mall Bacau, incepand cu orele 16.00 : expozitie de pictura cu vanzare, vanzare de bratari umanitare, demonstratii prim ajutor, decernarea premiilor echipajelor Sanitarii Priceputi, spectacole pentru copii, face painting, baloane modelate, concursuri de pictura si jocuri pentru copii, expozitie de fotografii ale Crucii Rosii Romane, urmat de concertul aniversar cu Tony Ray, Cristiano si Clasa de Muzica Usoara de la Palatul Copiilor Bacau, coordonata de dl. prof. Claudiu Filip.

Istoria Crucii Rosii Romane

La 4 iulie 1876, se infiinteaza Societatea Crucea Rosie” din Romania, prin hotararea Principelui Ghica de a organiza o societate de ajutor pentru militarii raniti pe campul de lupta.

Regina Maria a fost patroana Crucii Rosii Romane la incepul secolului XX fiind una dintre personajele care au marcat fundamental evolutia organizatiei in Romania.

Activa in Razboiul de Independenta, in Primul si al Doilea Razboi Mondial, prezenta alaturi de cei in nevoie - oameni afectati de marile epidemii care au lovit tara, de cutremurele din 1940 si 1977, de secetele din Moldova, de inundatiile din anii 1970 si cele care au urmat, Crucea Rosie a reusit de fiecare data, cu sprijinul voluntarilor, sa vina in ajutorul celor vulnerabili.

In fiecare an, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, ofera sprijin si ajuta la imbunatatirea vietii a a mii de oameni din intreaga tara. In cursul anului 2008, a venit in sprijinul a peste 162.000 de persoane (aproximativ 34.000 de persoane afectate de inundatii, incendii sau alunecari de teren, peste 70.000 batrani, bolnavi, copii institutionalizati, familii cu venituri mici sau fara venituri, peste 56.000 de persoane au beneficiat de programe de educatie pentru sanatate).

Doar in cursul anului trecut, Crucea Rosie Romana a intervenit in zonele afectate de inundatii cu 5.543 tone de ajutoare in valoare de aproximativ 3,5 milioane de lei, iar in tara s-au derulat 105 campanii de informare a populatiei cu privire la prevenirea si pregatirea in caz de dezastre.

Parteneri media: 1 TV Bacau, Trustul de presa Desteptarea, Ziarul de Bacau, 0bservator de Bacau, Radio 21, Radio Kiss FM.

Parteneri proiect: Uniunea Artistilor Plastici din Romania –Bacau, Palatul Copiilor Bacau- Clasa de Muzica Usoara.







Un comentariu:

  1. salut, eu sunt blogger bacauan si am fost si prezent la Sarbatorirea a 133 de ani a Crucii Rosii in Arena Mall,
    Am scris un articol pe blogul meu

    http://aorist-edith.blogspot.com/2009/07/ziua-crucii-rosii-in-bacau-la-arena.html

    si propun si un link exchange.
    deja linkul Crucii Rosii este la blogrollul meu.
    numai bine,
    Edith

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.