luni, 26 martie 2018

Desteptarea, 24 martie: Ajutor nesperat de la Crucea Roșie

Ajutor nesperat de la Crucea Rosie - Desteptarea, 24 martie 2018

O mamă singură cu doi copii se află într-o situație disperată! Femeia este divorțată, nu muncește, iar singurele venituri sunt alocațiile copiilor. Maria T. are domiciliul pe strada Milcov, într-o locuință socială, fără energie electrică și gaze naturale. În lipsa banilor, femeia a acumulat datorii, iar neachitarea acestora a condus la debranșarea utilităților.
Cazul Mariei T. a ajuns în atenția angajaților de la Crucea Roșie Bacău, la recomandarea unui vecin. O echipă le-a trecut pragul casei pentru a le duce pachete cu alimente de bază. Băieții, de 7, respectiv 9 ani, sunt în clasa I, respectiv clasa a III-a.
“Copiii au rezultate bune la învățătură, însă, situația lor este una disperată. Singurul venit este reprezentat de alocațiile băieților, iar orice ajutor este binevenit”, declară Raluca Diaconu, purtător de cuvânt la Crucea Roșie Bacău. Echipa CR a luat în evidență familia și le-a dus alimente: ulei, orez, făină, paste, mălai, zahăr, bulion, biscuiți, dulciuri etc.
Crucea Roșie Bacău pregătește în această perioadă documentația pentru demararea Caravanei de Paști. Traseul ar putea cuprinde 22 de comune, iar direcțiile de asistență socială urmează să stabilească cine va primi pachete de Paște.
În principiu, acestea vor ajunge la familii sărace cu mulți copii sau bolnavi cronici. Cine vrea să ajute familiile nevoiașe poate contacta Crucea Roșie la numărul de telefon 0234/523733 sau se poate deplasa pe strada Oituz, nr. 61 din Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.