marți, 19 iulie 2016

Deschiderea oficială a Taberei de pregătire si interventie în caz de dezastre–Comăneşti, Galion, ediţia 2016

         Luni, 18 iulie, a avut loc deschiderea oficială a "Taberei de pregătire si interventie în caz de dezastre–Comăneşti, Galion, ediţia 2016", eveniment desfăşurat în prezenţa Preşedintelui Crucii Roşii Bacău-Dumitru Bontaș, Directorului Crucii Roşii Bacău-Dan-Marcel Babliuc, Primarului oraşului Comăneşti-Viorel Miron, Vicepreşedintelui Crucii Roşii Bacău-Adrian Colibaba, Consilierului local Bacău-Ilie Bîrzu, Directorului Deptartamentului pentru situaţii de urgenţă de la Crucea Roşie Română-Daniel Modoacă, Preşedintelui Subfilialei Comăneşti-Narcis Jitaru şi a altor invitaţi.
            Peste 40 de voluntari ai Crucii Roşii de la filiala Bacău, subfiliala Comăneşti, filiala Covasna şi filiala Iaşi participă în aceste zile la Galion la numeroase exerciţii şi ateliere, între care enumerăm atelierul de adăpost, în care participanții îşi exersează abilitățile de organizare a unei tabere de sinistrați (asigurarea necesarului, apă, igienă, salubritate, etc); aplicații de teren pe timp de zi și pe timp de noapte, cursuri avansate de prim ajutor şi de Drept Internaţional Umanitar.

Tabăra se desfasoară pe o perioadă de 5 zile, în intervalul 17 iulie - 21 iulie  2016. Dorim să adresăm mulțumiri pentru sprijin și implicare în buna desfășurare a evenimentului Primăriei Orașului Comănești, Centrului Europe Direct Comănești, Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău, companiei S.C Ergio Prod SRL. 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.