miercuri, 22 iunie 2016

Crucea Roşie Bacău organizează săptămânal cursuri de prim ajutor pentru populaţie

        Crucea Roşie Bacău demarează o campanie în sprijinul populaţiei băcăuane în vederea dobândirii abilităţilor pentru asigurarea primului ajutor de bază. Orice persoană poate fi victima unui accident, iar viaţa lui poate depinde de intervenţia promptă şi competenţa celor din jur. Auzim din ce în ce mai des, din nefericire, faptul că situaţii tragice ar fi putut fi evitate dacă persoanele din proximitate ar fi ştiut să efectueze o serie de manevre simple, la îndemâna oricui.
Tocmai de aceea, Crucea Roşie Bacău va organiza cursuri de prim ajutor în fiecare săptămână, în zilele de vineri şi sâmbătă, la sediul filialei, din str. Oituz, nr. 61. Instruirea are un caracter preponderent practic, iar la sfârşitul cursului se eliberează un certificat de absolvire si o legitimatie individuala. 
Primul ajutor de bază este modul în care fiecare dintre noi poate interveni şi ajuta într-o situaţie de urgenţă astfel încât, până la sosirea personalului medical, situaţia să rămână în parametrii vitali. Instructorii Crucii Roşii Bacau pregătesc cursanţii în evaluarea situaţiei în vederea prevenirii agravării acesteia, recunoaşterea semnelor specifice şi asigurarea îngrijirilor de bază în caz de accidente, răniri, îmbolnăviri instantanee, situaţii care să fie astfel ţinute sub control până la sosirea şi preluarea pacientului de către personalul medical.

            Pentru mai multe detalii şi pentru înscrierea la curs, rugăm persoanele intersate să telefoneze la Crucea Roșie Bacău: 0234 523 733. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.