miercuri, 23 decembrie 2015

O nouă Caravană a Crucii Roșii Bacău a ajuns la final

            O nouă Caravană a Crucii Roșii Bacău a ajuns la final: începând cu data de 15 noiembrie, echipa noastră, formată din angajați și voluntari, s-a implicat, ca în fiecare an, in acest proiect amplu ce presupune colectarea de produse și apoi distribuirea acestora către persoane nevoiașe din tot județul.
Caravana de Crăciun a Crucii Roșii Bacău, aflată la cea de-a noua ediție, și-a propus să-i sprijine și anul acesta pe băcăuanii cu venituri reduse și să le asigure cele necesare în perioada sărbătorilor de iarnă.
            Bilanțul în cifre este simplu: 6 week-enduri în care voluntarii au fost prezenți de dimineață până seara în magazinele partenere, CORA și Carrefour, în încercarea de a convinge cumpărătorii să doneze pentru semenii lor aflați în dificultate;  16 localități în care, în colaborare cu Direcțiile de asistență socială, au fost identificate acele familii care au avut nevoie de ajutorul nostru; 500 de pachete cu alimente neperisabile, dulciuri, fructe, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă care s-au îndreptat către persoane lipsite de resurse financiare; 2000 de kilometri parcurși în traseele Caravanei din tot județul, atât în mediul urban, dar mai ales în mediul rural.
Bilanțul în lacrimi este mult mai greu de cuantificat. Realitatea cu care se confruntă colegii noștri pe teren este de-a dreptul sfâșietoare: bătrâni abandonați, care trăiesc în condiții mizere, familii cu șapte, opt copii pe care nu au cum să îi hrănească și cu ce să îi îmbrace, persoane cu boli cronice care au dificultăți în a-și asigura cele necesare traiului. Nu putem decât să sperăm că am adus puțină bucurie în viețile acestor oameni atât de greu încercați.

Mulțumim partenerilor noștri, care s-au alăturat eforturilor făcute de Crucea Roșie Bacău: Școala Gimnazială Al.I. Cuza, CORA, Carrefour, Asociația Betania, Grădinița nr. 23, Grădinița nr. 12, Colegiul Național Gh. Vrănceanu, Colegiul Național Sf. Iosif, Colegiul Național Henri Coandă, Colegiul Național de Artă George Apostu, dar și persoanelor care au făcut diferite donații la sediul nostru.  Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza, astfel va invit sa comentati.